PTAC: sportnet.lv pārdod uztura bagātinātājus, kurus Latvijā tirgot nav atļautsLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 13:04
  • NRA
  • 10

PTAC: sportnet.lv pārdod uztura bagātinātājus, kurus Latvijā tirgot nav atļauts

PTAC atklāj nelegālus uztura bagātinātājus

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir paziņojis par nopietnu pārkāpumu, kas saistīts ar SIA “S-line” un tā piedāvātajiem produktiem. Vietnē sportnet.lv tikuši piedāvāti uztura bagātinātāji, kuriem, kā noskaidrojis PTAC, nav atļauts tirgot Latvijā. Šī situācija rada bažas par patērētāju drošību un veselību, kā arī par tirgus regulāciju.

Uztura bagātinātāju riski

Uztura bagātinātāji, kas netiek atļauti tirgot, var saturēt sastāvdaļas, kas ir bīstamas vai pat kaitīgas patērētājiem. PTAC norāda, ka šādi produkti var nesaturēt pietiekamas informācijas par sastāvu, lietošanu un iespējamiem blakus efektiem, tādējādi apdraudot patērētāju labklājību. Šāda prakse ir nepieņemama un prasa tūlītēju rīcību.

PTAC aicina patērētājus būt uzmanīgiem

Patērētājiem ir svarīgi būt piesardzīgiem, iegādājoties uztura bagātinātājus no neoficiāliem avotiem. PTAC aicina visus, kuri ir iegādājušies produktus no sportnet.lv, nekavējoties konsultēties ar speciālistiem un pārskatīt savas izvēles. Tāpat aicināta ikviena indivīda atbildība ziņot par nelegāliem tirgojumiem, lai pasargātu sevi un citus.

Reakcija no SIA “S-line”

Pašlaik nav bijusi publiska reakcija no SIA “S-line” puses attiecībā uz PTAC veiktajiem atklājumiem. Tomēr sagaidāms, ka uzņēmumam būs jāsniedz paskaidrojumi un jāveic pasākumi, lai novērstu turpmākus pārkāpumus. PTAC, savukārt, turpinās uzraudzīt situāciju un veikt pasākumus, lai nodrošinātu sabiedrības interešu aizsardzību.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Šis gadījums skaidri parāda nepieciešamību pēc stingrākas uzraudzības attiecībā uz uztura bagātinātāju tirgu Latvijā. PTAC ir apņemšanās aizsargāt patērētājus no nelegālām praksēm, un ikvienai iesaistītai pusei ir jārīkojas atbildīgi. Cerēsim, ka šī situācija kalpos par mācību citiem uzņēmumiem un uzlabos tirgus drošību kopumā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas