Rīgas ostas un LMT 5G jūras tehnoloģiju projekts saņēmis prestižo Starptautiskās ostu asociācijas Ilgtspējas balvuZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Rīgas ostas un LMT 5G jūras tehnoloģiju projekts saņēmis prestižo Starptautiskās ostu asociācijas Ilgtspējas balvu

Rīgas osta starptautiskajā konkursā

Rīgas osta ir ieguvusi prestižo Starptautiskās ostu asociācijas (IAPH) Ilgtspējas balvu, konkurējot ar divām ievērojamām ostām – Monreālas (Kanāda) un Abū Dabī (AAE) projektiem. Šī balva apliecina Rīgas ostas panākumus ilgtspējas jomā un tās spēju izcelties globālajā ostu vidē.

Ilgtspējas balva un tās nozīme

Starptautiskās ostu asociācijas IAPH Ilgtspējas balva tiek piešķirta izciliem ostu ilgtspējības projektiem, kas tiek dokumentēti Pasaules ostu ilgtspējas programmas datubāzē. Šogad uz balvu tika pieteikti 71 projekti sešās kategorijās, tostarp “Digitalizācija”, “Infrastruktūra”, “Veselības drošība un aizsardzība”, “Rūpes par vidi”, “Kopienas veidošana” un “Klimats un enerģētika”.

Rīgas ostas un LMT sadarbība

Rīgas ostas un LMT (Latvijas Mobilais Telefons) 5G jūras tehnoloģiju projekts ir izaudzis par būtisku priekšnosacījumu, lai sagatavotu ostu nākotnei. Digitālās tehnoloģijas integrācija jūras transportā ne tikai paaugstina efektivitāti, bet arī veicina ilgtspējīgāku un drošāku ostu darbību, kas ir īpaši nozīmīgi, ņemot vērā mūsdienu globālās vides prasības.

Prestižās balvas pasniegšana

IAPH Ilgtspējas balva tika pasniegta pagājušajā nedēļā Hamburgā, IAPH Pasaules ostu konferences ietvaros. Šis notikums ir nozīmīgs ne tikai Rīgas ostai, bet arī visai Latvijas transporta nozarei, jo tas apliecina, ka mūsu risinājumi un inovācijas atzīst arī globālā mērogā.

Secinājums

Rīgas ostas panākumi starptautiskajā arēnā apstiprina, ka ilgtspējīgas attīstības principi un modernizācija ir ne tikai iespēja, bet arī nepieciešamība. Šī balva ir ikviena iesaistītā darbinieka un partnera cieņas apliecinājums un motivācija turpināt strādāt pie ilgtspējas risinājumiem nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas