Sedas pusē policija sāk kriminālprocesu par novārdzinātu kaķi
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 17:42
  • LSM
  • 6

Sedas pusē policija sāk kriminālprocesu par novārdzinātu kaķi

Policijas iejaukšanās Sedā

Valmieras novadā, Sedas pagastā, policija uzsākusi kriminālprocesu saistībā ar kāda kaķa novārdzināšanu. Dzīvnieku aizsardzības aktīvists ir vērsies policijā, ziņojot par pašvaldības iedzīvotājas nolaidību, kas novedusi pie dzīvnieka nopietna stāvokļa.

Novārdzis kaķis un izmisīgs veterinārārsts

Veterinārārsta pirmā reakcija, ieraugot kaķi, bija šokējoša – viņš pat neiedomājās, ka šis dzīvnieks varētu piederēt kādam. Kaķim nebija ne čipa, ne identifikācijas pazīmju, kas apstiprinātu tā piederību kādam saimniekam. Mediķis secināja, ka dzīvniekam ir vairākas nopietnas slimības, un, nespēdams to izglābt, pieņēma grūtu lēmumu – iemidzināt kaķi, lai izbeigtu tā ciešanas.

Nosodījums un sabiedrības reakcija

Šī notikuma dēļ sabiedrībā izskanējuši daudzi nosodījumi pret dzīvnieku nolaidību un bezatbildību. Daudzi cilvēki aicina uz stingrākiem likumiem, kas saistīti ar mājdzīvnieku turēšanu un aizsardzību. Šis gadījums kalpo kā atgādinājums par nepieciešamību rūpēties par mājdzīvniekiem un nodrošināt tiem labvēlīgu dzīves vidi.

Turpmākie soļi

Policija turpinās izmeklēšanu, lai noskaidrotu visus notikumu apstākļus un atbildīgo personu. Dzīvnieku aizsardzības organizācijas solījušas sekot līdzi situācijai un sniegt atbalstu citiem līdzīgiem gadījumiem, lai novērstu dzīvnieku ciešanas nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas