"Tur strādā ēzeļi!" Liepiņa komentē "Rimi" Olimpiskā centra zemes nomas maksas sāgu Latvijā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 11:35
  • LA
  • 9

"Tur strādā ēzeļi!" Liepiņa komentē "Rimi" Olimpiskā centra zemes nomas maksas sāgu 

Rimi Olimpiskā centra nomas maksas pieaugums

“Rimi” Olimpiskā centra zemes nomas maksa ir piedzīvojusi dramatisku pieaugumu. Līdz šim šī maksa bija noteikta 27 988 eiro gadā, taču sākot ar 1. oktobri, saistībā ar grozījumiem publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumos, tā ir palielinājusies līdz 338 661 eiro gadā. Šāda izmaiņa izraisa lielu satraukumu un bažas par nākotni.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) reakcija

Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē LOK prezidents Raimonds Lazdiņš pauda, ka organizācija ir gatava tiesāties, ja jautājums netiks risināts. Tas liecina par nopietnību, ar kādu LOK uztver šo jautājumu, jo rezultātā var ciest sporta centri un to attīstība.

Linda Liepiņa komentāri par situāciju

Saeimas deputāte Linda Liepiņa (LPV) komentēja situāciju raidījumā “Ziņu TOP”, sakot: “Šis ir katastrofāls piemērs, kas parāda, kādas šausmas vispār notiek – labā roka nezina, ko dara kreisā.” Šie vārdi atspoguļo viņas uzskatu, ka pastāv liela nesakritība valsts institūciju darbā un ka ir nepieciešams panākt lielāku koordināciju un sapratni starp iesaistītajām pusēm.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Šis skandāls liek aizdomāties par Latvijas valsts politiku attiecībā uz sportu un nākotnes investīcijām. Ja jautājums par Olimpiskā centra zemes nomas maksu netiks risināts steidzami, pastāv risks, ka tas negatīvi ietekmēs sporta attīstību un popularizēšanu Latvijā. Līdz ar to ir svarīgi, lai visas iesaistītās puses apvienotu spēkus, meklējot risinājumus, kas veicinātu Latvijas sporta vides attīstību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas