Sēņu augšanai nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ atlikta Dabas muzeja sēņu izstādeInteresanti fakti
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 9. septembris 18:33
  • VS
  • 14

Sēņu augšanai nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ atlikta Dabas muzeja sēņu izstāde

Izstādes atlikšana nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ

Sēņu augšanai nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ, gaidītā Dabas muzeja sēņu izstāde, kas bija plānota šonedēļ, ir atcelta. Par to informēja pasākuma rīkotāji, kuri norādīja, ka šāds lēmums tika pieņemts, ņemot vērā sēņu augšanas apstākļus.

Muzeja mikologu novērojumi

Muzeja Komunikācijas nodaļa uzsver, ka Dabas muzeja mikologi turpina sekot situācijai mežos un aktīvi vērtē apstākļus, kas ietekmē sēņu augšanu. Rīkotāji ir plānojuši tuvākajā laikā paziņot par jauniem izstādes datumiem, tādējādi saglabājot cerības, ka faniem būs iespēja izbaudīt gaidāmo pasākumu tuvākajā nākotnē.

Izstādes mērķis un nozīme

No 11.septembra līdz 15.septembrim Latvijas Nacionālajā dabas muzejā bija plānota "Lielā sēņu izstāde 2024". Šīs izstādes ietvaros bija paredzēts godināt sēņošanas tradīcijas, kas nesen tika iekļautas Nacionālajā nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā. Šī tilpuma un kultūras nozīme ir neaizvietojama, un izstāde bija paredzēta, lai akcentētu šīs tradīcijas nozīmi Latvijas kultūrā.

Nākotnes plāni

Lai gan šobrīd ļoti iespējams, ka izstāde ir atlikta, Dabas muzejs ir apņēmies nepārtraukti informēt sabiedrību par situāciju un nākamajiem soļiem. Apmeklētāji un interesenti ir aicināti sekot jaunumiem, lai nepalaistu garām iespēju apmeklēt šo unikālo izstādi, kad tā notiks.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas