"Šis ir kaut kas totāli riebīgs!" par kādu darba devēju rīcības tendenci sāk pukoties daudzi strādājošie?Ekonomika
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 06:06
  • LA
  • 10

"Šis ir kaut kas totāli riebīgs!" par kādu darba devēju rīcības tendenci sāk pukoties daudzi strādājošie?

Attālinātais darbs - svētība vai lāsts?

Līdz ar pandēmijas izraisītajiem ierobežojumiem attālinātais darbs kļuva par jauno normu, un daudzi darba devēji to uzskatīja par lielu priekšrocību. Taču tagad arvien vairāk strādājošo sāk izteikt neapmierinātību ar šādu darba organizēšanu. Jaunais Valsts kancelejas direktors Raivis Kronbergs, kurš stājās amatā 12. augustā, norāda, ka vājākais posms ierēdņu darbā ir tieši attālinātais darbs, kas ir jāņem vērā, pārskatot esošo darba sistēmu.

Pļāpas un sociālā izolācija

Kronbergs savos paziņojumos uzsver, ka, lai gan ierēdņi ir spējuši saglabāt valsts un pašvaldību funkcijas pandēmijas laikā, tagad ir svarīgi pārskatīt attālinātā darba efektivitāti un ietekmi uz strādājošo emocionālo labsajūtu. Daudzi darbinieki sūdzas par sociālo izolāciju, kas rodas, strādājot attālināti, un par to, kā tas ietekmē viņu grupu dinamiku un komunikāciju.

Strādājošo pūles un pārdomas par nākotni

"Šis ir kaut kas totāli riebīgs!" - šādas frāzes dzirdamas no kolēģiem, kad runa ir par attālināto darbu. Strādājošie izsaka neapmierinātību ar to, ka viņiem trūkst iespēju satikties ar kolēģiem klātienē, dalīties pieredzē un rod apmierinājumu no darba vides. Kronbergs apstiprina, ka, lai gan attālinātais darbs ir devis iespēju turpināt darbu krīzes laikā, ir svarīgi atgriezties pie līdzsvarota darba modeļa, kurā tiek ņemtas vērā darbinieku vajadzības un vēlmes.

Atgriešanās pie klātienes darba

Uzņēmumiem un organizācijām ir jāizvērtē, kā tas ietekmēs produktivitāti un darbinieku apmierinātību. Laikā, kad daudzviet tiek runāts par hibrīdo darba modeli, ir skaidrs, ka ir jāatrod veidi, kā integrēt attālināto un klātienes darbu tā, lai tas apmierinātu visus iesaistītos. Strādājošo balsis ir jādzird, un tikai tad, kad darba devēji ņems vērā darbinieku viedokļus, varēs iedibināt efektīvāku un veselīgāku darba vidi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas