Šonakt debesīs būs redzams supermēness – spilgtākais un lielākais šogad!Dabā
Foto un virsraksts: LA
  • vakar 21:00
  • LA
  • 3

Šonakt debesīs būs redzams supermēness – spilgtākais un lielākais šogad!

Šonakt debesīs: supermēness un Mednieku mēnesis

Šonakt ikviens debess vērotājs tiek aicināts pacelt acis uz zvaigžņotajām debesīm, jo tiks novērots īpašs supermēness, kas šogad solās būt vispievilcīgākais. Šis mēness ir pazīstams ar nosaukumu "Mednieku mēnesis", un tas iegūst savu vārdu no tā, ka tieši šajā laikā daudzās kultūrās sākās medību sezona.

Mēness tuvums Zemei

Kas padara šo supermēnesi tik īpašu? Šoreiz Mēness atrodas tuvāk Zemei nekā parasti, pateicoties tā orbītas cikliem. Šī tuvuma dēļ tas šķiet daudz stiprāk un spilgtāk nekā parasti, kas noteikti dos iespēju lieliem un maziem, gan astronomiem, gan amatieriem, izbaudīt fantastisku skatpunktu.

Pazīmes un ieteikumi novērošanai

Lai vislabāk novērotu šo spožo dārgo parādību, ieteicams atrasties vietā ar skaidru redzamību, tālu prom no pilsētas gaismu piesārņojuma. Optimāli laika apstākļi garantēs lielisku redzamību, tāpēc jāizplanē laiks un vieta, kur pavadīt šo īpašo nakti.

Interesanti fakti par Mednieku mēnesi

Mednieku mēnesis ne tikai ir lielisks redzamības objekts, bet arī nēsā sevī vēsturiskas un kultūrvēsturiskas vērtības. Daudzas tautas, tostarp Ziemeļamerikas indiāņi, pielīdzināja šo mēnesi brīvības un izdzīvošanas simbolam, kad sākās gatavošanās medībām.

Noslēgumā

Šī nakts būs īpaša un piesātināta ar iespēju izjust dabu tuvāk, tādēļ aicinām ikvienu doties ārā un iegrimt debesu burvībā. Neaizmirstiet dalīties ar saviem iespaidiem un fotogrāfijām sociālajos tīklos, lai kopā izbaudītu šo fantastisko Mēness ceļojumu!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas