• 2024. gada 7. augusts 04:30
  • Delfi
  • 7

Trešdien vietām gaidāms lietus; Rīgā būtiskus nokrišņus nesola

Laika apstākļi Latvijā trešdien

Trešdien, līdzīgi kā pēdējās dienās, Latvijas debesīs gaidāmas mainīgas mākoņu formas. Dažviet būs īslaicīgas lietusgāzes, kas var turpināties arī dienas gaitā. Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes liecina, ka vietām gaidāms ne tikai lietus, bet arī pērkona negaiss ar stiprām nokrišņu gāzēm.

Rīgas prognozes

Rīgā būtiskus nokrišņus nesola, taču nav izslēgts īslaicīgs lietus. Galvaspilsētā debesis daļēji apmākušās, bet, šķiet, ka lieli un ilgstoši nokrišņi šajā dienā tiks izslēgti. Tādējādi rīdzinieki varēs baudīt nedaudz saulaināku laiku.

Valsts citas daļas

Savukārt citur valstī, piemēram, Zemgalē un Kurzemē, gaidāmās lietusgāzes var būt intensīvākas. Saskaņā ar LVĢMC prognozēm, šajās teritorijās var attiecīgi rasties lokālas plūdu situācijas, īpaši pēc pēkšņām stiprajām lietusgāzēm.

Secinājumi

Tāpat kā iepriekšējās dienās, laika apstākļi Latvijā ir mainīgi un prasīs uzmanību, it īpaši ceļotājiem un lauksaimniekiem. Ir svarīgi sekot līdzi laika prognozēm un būt gataviem iespējamām straujām izmaiņām, lai saglabātu drošību un plānoto darbību veiksmīgu norisi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas