Trešo reizi šogad pieredzēta neparasta dabas parādība;  bet jau novembrī debess vērotāji gūs īpašu baudījumuĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Trešo reizi šogad pieredzēta neparasta dabas parādība; bet jau novembrī debess vērotāji gūs īpašu baudījumu

Trešā neparastā dabas parādība 2023. gadā

Šogad jau trešo reizi Latvijas debesīs tika novērota neparasta dabas parādība, kas piesaistīja daudzus debess vērotājus. Ceturtdien, 17. oktobrī, piedzīvojām gada spožāko pilnmēnesi, kas sniedza iespēju baudīt krāšņas debess ainas un radīja sajūsmu astronomijas entuziastiem visā valstī.

Gada spilgtākā pilnmēness pieredze

Šajā laikā, kad Zemes pavadonis šķita īpaši lielāks un spilgtāks, daudzos iesaistījās nakts debesu pētījumos. Lai gan ar neapbruņotu aci ir grūti pamanīt faktiskās atšķirības starp parasto un īpaši spožo pilnmēnesi, neapšaubāmi tā klātbūtne radīja apbrīnu un patīkamas emocijas novērotājiem. BBC ziņo, ka šādas dabas parādības ir reti sastopamas un veicina interesi par astronomiju.

Novembrī gaidāmas jaunas iespējas

Jau novembrī debess vērotājiem būs īpašs baudījums, jo gaidāmas vēl citas aizraujošas astronomiskas parādības. Šis laiks solās būt pilns ar iespējamām debesu brīnumiem, un cilvēki aicināti izmantot šo brīdi, lai izbaudītu dabu un piedalītos novērošanā, radot neaizmirstamas atmiņas. Latvijas debesis turpina pārsteigt un iedvesmot ikvienu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas