Trīs svarīgi jautājumi par tulpju stādīšanu. Īstais laiks ir tieši tagad!Māja un dārzs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Trīs svarīgi jautājumi par tulpju stādīšanu. Īstais laiks ir tieši tagad!

1. Kāpēc tagad ir jāstāda tulpes?

Tagad, kad rudens ir klāt, ir īstais laiks stādīt tulpes, lai pavasarī izbaudītu to skaistās krāsas un ziedus. Tulpju sīpolu stādīšana šajā periodā nodrošina, ka augi iegūs pietiekami daudz aukstuma, kas nepieciešams to dīgšanai un veselīgai izaugsmei. Turklāt, stādīšanai izvēloties pareizo laiku, jūs nodrošināt, ka tulpes uzziedēs tieši laikā, kad daba pamostas un skaistums ir visvairāk nepieciešams.

2. Ko ņemt vērā, izvēloties tulpju šķirnes?

Izvēloties tulpju šķirnes, ir svarīgi ņemt vērā vairākus faktorus. Pirmkārt, domājiet par krāsām un stiliem, kas vislabāk papildinās jūsu dārzu. Otrkārt, pievērsiet uzmanību šķirnes augstumam un ziedēšanas laikam – dažas tulpes zied agrāk, bet citas vēlāk pavasarī. Galu galā, ar plašo piedāvājumu rudens gadatirgos un veikalos, katrs var atrast sev tīkamākās šķirnes.

3. Kā pareizi stādīt tulpes?

Lai tulpes izaugtu veselīgas un skaistas, stādīšanas process ir jāveic pareizi. Sīpolus stādiet vismaz 15 cm dziļumā un 10-15 cm attālumā cits no cita, lai nodrošinātu pietiekamu vietu sakņu attīstībai. Pirms stādīšanas ieteicams sagatavot augsni, pievienojot kompostu vai cita veida mēslojumu, lai nodrošinātu tulpēm nepieciešamās barības vielas. Neaizmirstiet regulāri laistīt stādījumus, īpaši, ja laika apstākļi ir sausāki. Tagad ir īstais brīdis sākt šo skaisto stādīšanas projektu un izveidot krāšņu pavasara dārzu!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas