Ukraina: SOK prezidenta kandidāta izteikumi par Krievijas atjaunošanu organizācijā ir apkaunojošiCiti sporta veidi
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Ukraina: SOK prezidenta kandidāta izteikumi par Krievijas atjaunošanu organizācijā ir apkaunojoši

Ukraina nosoda SOK prezidenta kandidāta izteikumus

Ukrainas Sporta un Ārlietu ministrija ir asi kritizējusi Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) viceprezidenta Huana Antonio Samaranča izteikumus par Krievijas statusa atjaunošanu organizācijā. Samarančs iepriekš paudis, ka Krievija varētu tikt atjaunota SOK, ja tā izpildīs Olimpisko hartu, taču šie komentāri ir izsaukuši plašu nosodījumu, it īpaši no Ukrainas puses.

Kādas ir Ukrainas reakcijas?

Ukrainas amatpersonas šo ierosinājumu nosaukušas par apkaunojošu. Pēc Ukrainas ministra izteikumiem, šādi solījumi neņem vērā Krievijas agresiju un nolaidību attiecībā uz starptautiskajām sporta vērtībām. Ukraina uzsver, ka Krievijas atkārtota integrācija SOK vienlaikus būtu graujoša un neņemtu vērā daudzu sportistu ciešanas un vardarbību, kas radusies no Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Starptautiskā reakcija un spriedze sportā

Šādas izteikumi no SOK viceprezidenta puses izceļ joprojām pastāvošās spriedzes starp Krieviju un rietumu valstīm sporta jomā. Daudzi sportisti un sporta organizācijas joprojām atbalsta sankcijas pret Krieviju un uzstāj uz to, ka Krievijas dalība starptautiskajos sporta notikumos ir nepieņemama, kamēr turpinās militārā agresija.

Secinājumi un nākotnes iespējas

Lai gan Huana Antonio Samaranča ierosinājumi atjaunot Krieviju SOK izsaukuši asas reakcijas, ir skaidrs, ka šie jautājumi turpinās būt diskusiju centrā starptautiskā sporta politikā. SOK, kā organizācija, vilks skaidru atbildību nodrošināt taisnīgus noteikumus, ņemot vērā globālo situāciju un sporta vērtības. Ukrainai un tās sabiedrotajiem ir nepieciešams turpināt paust savu viedokli un aizstāvēt sporta ētiku un cilvēktiesības.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas