Vai patiesi zem Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja ir pazemes ejas?Izpēte
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 1. septembris 08:30
  • NRA
  • 17

Vai patiesi zem Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja ir pazemes ejas?

Ievads: Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs, kas ir vecākais publiskais muzejs Latvijā un Baltijā, turpina pildīt nozīmīgu lomu kultūras un vēstures saglabāšanā. Muzejs ir ne tikai 13.–20. gadsimta arhitektūras piemineklis, bet arī vienots ar Rīgas Doma ansambli, kas padara to par svarīgu tūrisma objektu Vecrīgā. Tā ir vieta, kur apmeklētāji var uzzināt par Rīgas bagāto vēsturi un kuģniecības tradīcijām.

Pazemes ejas: Mīts vai patiesība?

Viens no biežākajiem jautājumiem, kas saistīti ar Rīgas vēstures un kuģniecības muzeju, ir: "Vai tiešām zem muzeja ir pazemes ejas?" Daudzi rīdzinieki un tūristi dzirdējuši leģendas par pazemes tuneļu sistēmām, kas it kā savieno dažādus Rīgas vēsturiskos objektus. Tomēr skaidrs, ka oficiālu pierādījumu par plašām pazemes ejām zem muzeja nav. Muzeja vadība šobrīd pievērš uzmanību vēstures saglabāšanai un nedala informāciju par potenciālajiem zemes svārstībām.

Muzeja direktore atklāj par sagatavošanos ārkārtas situācijām

Intervijā ar "Neatkarīgo" muzeja direktore Liene Johansone-Kuzmina atklāj, ka muzejs ir sagatavojies ārkārtas situācijām, taču acīmredzot neviens no muzejiem nav patiesi gatavs karam. "Mēs esam izstrādājuši plānus krīzes situācijām, stingri sekojam līdz drošības standartiem, taču pasargāt no visa ir grūti," viņa stāsta. Tas liecina par procedūru un atbildību, kas nepieciešama, lai nodrošinātu muzeja kolekciju drošību.

Nobeigums: Muzeja nozīme Rīgā

Neskatoties uz jautājumiem par pazemes ejām, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs paliek svarīgs kultūras un izglītības centrs. Ar trīs filiālēm, tostarp Ainažu jūrskolas muzeju un Latvijas Fotogrāfijas muzeju, tas piedāvā daudzveidīgu un bagātu pieredzi apmeklētājiem. Neatkarīgi no leģendām par pazemes tuneļiem, muzeja galvenais uzdevums ir nodrošināt Rīgas vēstures saglabāšanu un izpratni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas