Vairākās iestādēs atklāj ārstniecības pakalpojumu sniegšanu bez nepieciešamās atļaujasLatvijā
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 11:19
  • TV3
  • 2

Vairākās iestādēs atklāj ārstniecības pakalpojumu sniegšanu bez nepieciešamās atļaujas

Medicīnisko pakalpojumu sniegšanas problēmas

Šogad vairākās ārstniecības iestādēs Latvijā atklāts nelegāls medicīnisko pakalpojumu sniegšanas gadījums. Veselības inspekcijas datubāzē ir konstatēts, ka daudzas iestādes turpina sniegt ārstniecības pakalpojumus bez nepieciešamās atļaujas, kas ir stingri noteikts saskaņā ar Latvijas normatīvajiem aktiem.

Veselības inspekcijas rīcība

Saistībā ar šiem atklājumiem Veselības inspekcija ir pieņēmusi lēmumu apturēt šādu pakalpojumu sniegšanu nevietā. Inspekcija uzsver, ka šāda prakse apdraud pacientu drošību un veselības aprūpes kvalitāti, jo ārstnieciskos pakalpojumus sniedz personas, kurām trūkst atbilstošu zināšanu un prasmju.

Pacientu drošība ir pirmajā vietā

Apturot nelegālo pakalpojumu sniegšanu, Veselības inspekcija acīmredzot rīkojas, lai aizsargātu pacientus no neprofesionālas ārstēšanas un iespējamām komplikācijām. Tā aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un pārliecināties par ārstniecības iestāžu legālumu un sertifikāciju, pirms uzsākt jebkādas ārstēšanas procedūras.

Nākotnes perspektīvas

Veselības inspekcija plāno turpināt monitoringu un veikt regulāras pārbaudes, lai novērstu nelegālo praksi un nodrošinātu, ka visi izsniegtie medicīniskie pakalpojumi atbilst augstākajiem standartiem. Sabiedrība tiek aicināta ziņot par jebkādiem aizdomīgiem gadījumiem, lai kopīgi veidotu drošāku un kvalitātes nodrošinātu veselības aprūpes sistēmu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas