Jūlija lietavu un vētras radīto zaudējumu segšanai pašvaldībām piešķirs nepilnus 2,6 miljonus eiroSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

Jūlija lietavu un vētras radīto zaudējumu segšanai pašvaldībām piešķirs nepilnus 2,6 miljonus eiro

Valdības lēmums par atbalstu pašvaldībām

Jūlija mēnesī intensīvas lietavas un vētras radījušas ievērojamus zaudējumus daudzās Latvijas pašvaldībās. Lai mazinātu negatīvās sekas un atbalstītu skartās teritorijas, valdība ir nolēmusi piešķirt nepilnus 2,6 miljonus eiro pašvaldībām. Šis lēmums ietverts valdības rīkojuma projektā, kas jau nodots saskaņošanai.

Naudas piešķiršanas mērķi

Finansiālais atbalsts paredzēts, lai segtu ne tikai infrastruktūras atjaunošanas izdevumus, bet arī, lai palīdzētu iedzīvotājiem, kuri cietuši no dabas stihiju postošā spēka. Tiek plānots, ka līdzekļi tiks izmantoti ceļu remontam, sabiedrisko ēku atjaunošanai un citiem būtiskiem darbiem, kas palīdzēs atgriezties pie ikdienas dzīves.

Reakcija no pašvaldībām

Daudzas pašvaldības jau ir izteikušas pateicību par valdības sniegto atbalstu, jo tas ir ļoti būtisks, lai novērstu turpmākus zaudējumus un veicinātu vietējo attīstību. Tomēr pašvaldību pārstāvji norāda, ka šie līdzekļi varētu nebūt pietiekami, lai pilnībā segtu visus radītos zaudējumus, un aicina valdību izvērtēt iespēju sniegt papildu atbalstu nākotnē.

Atbalsta īstenošanas termiņi

Paredzams, ka atbalsta programmas īstenošana sāksies nekavējoties pēc rīkojuma pieņemšanas. Pašvaldībām būs jāsniedz detalizēti plāni, kā iztērēt piešķirtos līdzekļus, nodrošinot, ka apjomīgie remontdarbi tiek veikti efektīvi un ātri. Rīkojuma projekta publicēšana tiesību aktu portālā (TAP) nozīmē, ka sabiedrība varēs sekot procesam un līdzdalīt informāciju par progresa gaitu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas