Valdība apstiprina vispārējās valdības budžeta plānu 2025.gadamPolitika
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 14. oktobris 19:06
  • NRA
  • 7

Valdība apstiprina vispārējās valdības budžeta plānu 2025.gadam

Valdības lēmums

Latvijas valdība pirmdien apstiprināja Vispārējās valdības budžeta plānu 2025.gadam. Šis lēmums ir būtisks solis, lai nodrošinātu valsts finanšu ilgtspēju un atbalstītu ekonomisko izaugsmi nākamajos gados.

Budžeta prioritātes

2025.gada budžeta plānā tiek uzsvērta investīciju veicināšana, sociālo pakalpojumu uzlabošana un ilgtspējīga attīstība. Galvenās prioritātes ietver izglītības, veselības aprūpes un infrastruktūras attīstību, kas ir svarīgas Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmumiem.

Fiskālā stabilitāte

Valdība norādījusi, ka budžeta plāns ir veidots, ņemot vērā nepieciešamību saglabāt fiskālo stabilitāti. Tiks īstenoti pasākumi, lai palielinātu ieņēmumus un samazinātu parādus, nodrošinot tādējādi ilgtspējīgu valsts attīstību.

Atsauksmes no ekspertiem

Ekonomikas eksperti atzīmē, ka šis budžeta plāns ir solīgs, taču tajā nepieciešams ņemt vērā globālās ekonomikas dinamiku. "Ir svarīgi, lai valdība turpinātu sekot līdzi situācijai un pielāgotu budžeta stratēģijas atbilstoši mainīgajiem apstākļiem," uzsver eksperti.

Nākamie soļi

Pēc budžeta plāna apstiprināšanas valdība uzsāks diskusijas ar pašvaldībām un sociālajiem partneriem, lai nodrošinātu, ka visi ieinteresētie šajā procesā var sniegt savas idejas un priekšlikumus. Tas ir svarīgs solis, lai veidotu sadarbību un gūtu plašāku atbalstu budžeta projektu realizācijai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas