• 2024. gada 2. septembris 07:20
  • NRA
  • 8

Valdība grasās pārdot "airBaltic" nezin kam nezin par cik

Valdības slepenās sarunas par "airBaltic" akciju pārdošanu

Valdība, kuru vada Evika Siliņa no “Jaunā vienotība”, ir pieņēmusi lēmumu par nacionālās aviokompānijas “airBaltic” kontrolpaketes pārdošanu. Šis lēmums ir pieņemts drudžainā steigā un stingrā slepenībā, radot satraukumu gan nozarē, gan starp sabiedrību. Jautājums par “airBaltic” nākotni kļūst par vienu no partijām strīdīgākajiem jautājumiem, kas varētu ietekmēt valdības reputāciju.

Finanšu konteksts: 500 miljoni eiro no budžeta

Vērts atzīmēt, ka pēdējo 26 gadu laikā, uzņēmumā “airBaltic” ir iepumpēti 500 miljoni eiro no valsts budžeta. Šis lēcens liecina par valsts apņemšanos attīstīt nacionālo aviāciju un nodrošināt savienojumu ar pasauli. Tomēr tagad valdības ministri ir izvēlējušies prioritizēt citu stratēģiju, saskaroties ar neskaidrībām par aviokompānijas nākotni.

Kontrolpaketes pārdošanu - potenciālie riski

Valdība plāno pārdot kontrolpaketi, saglabājot tikai 25% akciju. Šāda rīcība rada bažas par to, kam un kādos apstākļos tiks nodota nacionālā aviokompānija. Ir skaidrs, ka šāds lēmums var radīt postošas sekas Latvijas aviācijas nozarē un tās konkurētspējai starptautiskajā tirgū.

Sabiedrības un nozares reakcija

Reakcijas nozarē un sabiedrībā ir jau šobrīd jušanas. Nozares eksperti brīdina par iespējamo zaudējumu nenovērtēto nacionālo resursu un potenciāli sliktām sekām valsts transporta infrastruktūrai. Sabiedrībā ir pieaugušas bažas par to, kādas sekas šis lēmums varētu radīt Latvijas iedzīvotājiem, ņemot vērā, ka atkarība no ārvalstu īpašniekiem var neveicināt valsts interešu aizsardzību.

Nobeigums: Jautājumi paliek neatbildēti

Ar šo soli valdība ir uzņēmusi riskantu gājienu, kas var ietekmēt nacionālo drošību un ekonomiku. Joprojām ir neskaidrs, kam un par cik “airBaltic” tiks pārdota un kādi būs šī lēmuma ilgtermiņa sekas. Kā iedzīvotāji, mēs gaidām skaidrojumu un atbildes no valdības, kas uzņemas atbildību par šādiem svarīgiem lēmumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas