Veseli zobi ir vissvarīgākie mājdzīvniekam: ekspertе sniedz padomu (+VIDEO)Interesanti fakti
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 14. oktobris 17:29
  • VS
  • 3

Veseli zobi ir vissvarīgākie mājdzīvniekam: ekspertе sniedz padomu (+VIDEO)

Video skaties šeit
```html

Veseli zobi – pamats mājdzīvnieka veselībai

Veseli zobi ir būtisks elements jebkura mājdzīvnieka veselībā. Eksperti norāda, ka zobu kvalitāte ietekmē ne tikai suņa mutes dobuma stāvokli, bet arī kopējo veselības stāvokli un pašsajūtu.

Zobakmens veidošanās un tās sekas

Izteikta zobakmens veidošanās ir ļoti aktuāla mazo suņu šķirņu pārstāvjiem. Slikta elpa un zobakmens bieži vien paliek nepamanīti, kamēr saimnieki nemanīs izmaiņas suņa ēšanā vai nepatīkamo aromātu no mutes dobuma. Ja baktērijas vairojas ap zobakmeni, tas var radīt nopietnus iekaisumus, piemēram, periodontītu.

Mutes dobuma kopšana jau kucēna vecumā

Sertificēta veterinārārste Anete Kalniņa uzsver, ka suņiem ir jāradina pie mutes dobuma apskates jau kucēna vecumā. Tas palīdzēs pieaugušā vecumā uztvert zobu apskati kā normālu procedūru, tādējādi atvieglojot veterinārārsta apmeklējumus.

Ikdienas higiēna un zobu tīrīšana

Lai nepieļautu iekaisušu zobu un zobakmens veidošanos, ļoti svarīga ir ikdienas higiēna. Zobu tīrīšana ar speciāliem suņu produktiem ir efektīvākais risinājums. Piemēram, suņiem paredzēta zobu pasta un birste palīdz uzturēt zobus un smaganas veselīgas.

Kā rīkoties, ja jau ir izveidojies zobakmens?

Ja zobakmens jau ir izveidojies un veterinārārsts rekomendē mutes dobuma sanācijas procedūru, svarīgi apzināties, ka tā jāveic anestēzijā. Procedūra ir sāpīga un nopietna, un без anestēzijas to īstenot nav iespējams. Tas ne tikai ir neētiski pret dzīvnieku, bet arī var radīt lieku stresu sunim.

Skatieties video par suņu zobu kopšanu!

Uzziniet vairāk par mutes dobuma higiēnu un pareizu suņu zobu kopšanu, skatoties mūsu pievienoto video, kur veterinārārste Anete Kalniņa dalās ar noderīgiem padamiem un ieteikumiem.

```

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas