VIDEO: Kosovas premjers izgāžas skolā, risinot matemātikas uzdevumu, kļūdu nepamana arī izglītības ministre — bet skolēni ir vērīgāki

Video skaties šeit

Neveiksmīgs skolotāja brīdis

Kosovas premjerministrs Albins Kurti nesen piedzīvojis neveiklu brīdi, apmeklējot skolu saistībā ar jaunā mācību gada uzsākšanu. Viesojoties klasē, viņš mēģināja pie tāfeles atrisināt matemātikas uzdevumu, taču nespēja to izdarīt pareizi. Šis brīdis tika ierakstīts video un drīz vien izplatījās sociālajos tīklos, izraisot plašu uzmanību.

Izglītības ministres klusa līdzība

Interesanti ir tas, ka izglītības ministre, kas arī bija klāt pasākumā, neievēroja premjerministra kļūdas. Līdz ar to rodas jautājums par izglītības kvalitāti un politiku, kuru šī valdība īsteno valstī. Kādēļ, nevis atbalstot skolēnus matemātikas izpratnē, tiek ignorēta acīmredzama kļūda pie valdības augstākā līmeņa?

Skolēnu vērīgums

Turklāt, lai gan pieaugušie ap stūri izrādīja nespēju, skolēni, kas bija liecinieki premjerministra neveiksmēm, uzreiz pamanīja kļūdas. Līdz ar to izskanējušas bažas, vai valsts vadība spēj apzināties aktuālās problēmas un izaicinājumus, ar kuriem saskaras jaunā paaudze mācību procesā.

Noslēgumā

Šis incidents ir vairāk nekā tikai komiska situācija; tas izgaismo svarīgas tēmas par izglītības politiku un pārvaldību Kosovā. Lai gan politiskā vara ir atbildīga par izglītības sistēmas attīstību, šādas neveiksmes var radīt šaubas par to, cik labi viņi saprot, kādas prasmes ir nepieciešamas jauniem cilvēkiem, lai spētu veiksmīgi konkurēt mūsdienu pasaulē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas