• 2024. gada 21. augusts 10:08
  • TV3
  • 9

Zviedrija ikgadējās medībās nogalinās 20 % brūno lāču

Pārskats par medībām Zviedrijā

Zviedrija plāno ikgadējās medībās nogalināt 20% brūno lāču populācijas, kas rada nopietnas bažas ne tikai starp aizsardzības aktīvistiem, bet arī sertificētiem pētniekiem. Šīs medības ir iecerētas, reaģējot uz pieaugošo lāču skaitu, kas pēdējā laikā tiek uzskatīts par apgrūtinājumu lauksaimniekiem un vietējiem iedzīvotājiem.

Aizsardzības aktīvistu reakcija

Aizsardzības aktīvisti ir spēcīgi nosodījuši valdības lēmumu par izsniegtajām medību licencēm, apgalvojot, ka piešķirto licenču skaits ir pārāk liels. “Šīs medības ir ne vairāk kā tīras trofeju medības, kas nesniedz reālus risinājumus problēmām ar brūnajiem lāčiem,” uzsver aktīvistu grupas, kas apgalvo, ka šādas darbības ir neētiskas un nesamērīgas.

Pētnieku bažas par populāciju

Pētnieki izsaka nopietnas bažas, ka šī medību prakse varētu novest pie tādas pašas situācijas kā ar aļņu populāciju Zviedrijā. Viņi brīdina, ka ilgtermiņā lāču skaita samazināšana var radīt ekoloģiskus traucējumus un apdraudēt biotopus. Speciālisti uzsver nepieciešamību pēc ilgtspējīgām un balansētām astes pārvaldības stratēģijām, kas ņemtu vērā gan lauksaimnieku intereses, gan vides saglabāšanu.

Sabiedrības viedokļa ietekme

Sabiedrības viedoklis par brūno lāču medībām ir dalīts. Daži uzskata, ka medības ir nepieciešamas, lai nodrošinātu drošību un atturētu lāču vardarbību pret lauksaimniecības dzīvniekiem, kamēr citi aicina uz lāču aizsardzību un biotopu saglabāšanu. Diskusijas par šo jautājumu turpinās, un eksperti cer, ka tās novērsīs liesmojošas debates un veicinās konstruktīvu pieeju dabas resursu pārvaldībai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas