Ainažos par brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem piesakās jau trešajā paaudzē
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 09:25
  • LSM
  • 2

Ainažos par brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem piesakās jau trešajā paaudzē

Ainaži - jūrniecības un ugunsdzēsības tradīciju centrs

Mazā piejūras pilsētiņa Ainaži ir pazīstama ne tikai ar savām jūrniecības tradīcijām, bet arī ar ugunsdzēsības mantojumu. Šeit atrodas ne tikai Ainažu Jūrskolas muzejs, kas glabā liecības par Latvijas jūrniecības aizsākumiem, bet arī Ugunsdzēsības muzejs, kurš ir pašvaldības pārziņā. Ainaži, kā daudzu tradīciju krustojums, piedāvā interesantu skatījumu uz cilvēku centieniem saglabāt un attīstīt gan vēsturi, gan sabiedrību.

Brīvprātīgo ugunsdzēsēju tradīcija

Ainažos ar aizrautību turpinās brīvprātīgo ugunsdzēsēju tradīcija, kas nu jau pārsniedz trīs paaudzes. Daudzu Ainažu iedzīvotāju dzimtas stāsti liecina par to, kā šī aicinājuma dēļ ir izveidojušās stipras saites starp cilvēkiem, kas apvienojušies, lai rūpētos par sabiedrības drošību. Brīvprātīgo ugunsdzēsēju darbs ir ne tikai pienākums, bet arī veids, kā nodot vērtības nākamajām paaudzēm.

Muzeju finansējuma izaicinājumi

Ainažu ugunsdzēsības muzeja vadītāja norāda, ka pašvaldībām arvien biežāk tiek uzdots ne tikai pārvadāt kultūras mantojumu, bet arī rast jaunas finansējuma iespējas. Mazajiem muzejiem ir jāmeklē radošas pieejas, lai saglabātu un attīstītu savas kolekcijas un aktivitātes. Ir svarīgi, lai šādi muzeji varētu turpināt sniegt izglītojošus resursus un pulcēt sabiedrību ap tradīcijām, kas veido Ainažu identitāti.

Kopienas loma ugunsdzēsības tradīciju saglabāšanā

Ainažu iedzīvotāji ir apņēmības pilni saglabāt un attīstīt brīvprātīgo ugunsdzēsēju kultūru. Ir izveidotas programmas un pasākumi, kas iedvesmo gan jauniešus, gan pieaugušos piedalīties ugunsdzēsības procesos. Sabiedrības aktīvā iesaistīšanās ir būtiska ne tikai jauno brīvprātīgo piesaistē, bet arī tradīciju nodošanā nākamajām paaudzēm, tādējādi veidojot spēcīgu un drošu kopienu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas