Aizvadītajā diennaktī Latvijā pieķerti 12 dzērājšoferiKriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 29. septembris 09:40
  • VS
  • 10

Aizvadītajā diennaktī Latvijā pieķerti 12 dzērājšoferi

Aizvadītās dienas dzērājšoferu statistika

Sestdien, 12. novembrī, Latvijā ceļu policija pieķērusi 12 dzērājšoferus, no kuriem deviņi atradās stiprā reibumā. Šāds skaits pārkāpēju liecina par satraucošu tendenci sabiedrībā, kurā atkārtoti tiek ignorēti alkohola lietošanas ierobežojumi pie stūres.

Pārkāpēji sadalīti pa reģioniem

Bez tam, tiek ziņots, ka pieci dzērājšoferi pieķerti Vidzemē, pa trim - Rīgas reģionā un Kurzemē, bet viens - Latgalē. Šī statistika kārtējo reizi uzsver, ka problēmas ar dzērājšoferiem skar visus Latvijas reģionus un liek domāt par nepieciešamību pastiprināt kontroli un preventīvās aktivitātes.

Administratīvā un kriminālā atbildība

Pret trim no pieķertajiem dzērājšoferiem uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi, savukārt pret deviņiem - kriminālprocesi. Jāatgādina, ka sēšanās pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir sodāma ar kriminālatbildību. Papildus tam, automašīna tiek konfiscēta, ja tā pieder pārkāpējam.

Transportlīdzekļu konfiskācija un soda nauda

Sestdien četriem dzērājšoferiem transportlīdzeklis tika konfiscēts, bet no pieciem tiks piedzīta transportlīdzekļa tirgus vērtība. Ja transportlīdzeklis nepieder pārkāpējam, no viņa tiks piedzīta naudas summa, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Kopējā ceļu satiksmes pārkāpumu statistika

Kopumā sestdien ceļu satiksmes jomā tika pieņemti 433 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 159 par ātruma pārsniegšanu. Šī statistika norāda uz plašo problēmu, ar kuru Latvijas ceļu policijai jātiek galā ikdienā, un liek apšaubīt sabiedrības atbildību attiecībā uz drošu braukšanu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas