Dabas fonds aicina nenogrābt un nenovākt visas lapas savos pagalmosZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Dabas fonds aicina nenogrābt un nenovākt visas lapas savos pagalmos

Latvijas Dabas fonds aicina uz pozitīvām pārmaiņām

Latvijas Dabas fonds (LDF) ir izsludinājis aicinājumu cilvēkiem pārskatīt savus ieradumus attiecībā uz lapu vākšanu savos pagalmos, mauriņos un zālājos. Nesenās informācijas par to sniedza LDF komunikācijas vadītāja Liene Brizga-Kalniņa, aicinot iedzīvotājus atstāt vismaz pusi no krītošajām lapām uz zemes.

Lapu noņemšana un ekoloģiskā līdzsvara saglabāšana

LDF uzsver, ka lapu noņemšana no ainavas ne tikai samazina bioloģisko daudzveidību, bet arī bojā ekoloģisko līdzsvaru. Krītošās lapas kalpo kā dzīvotne dažādām augu un dzīvnieku sugām, nodrošinot tiem barību un patvērumu.

Praktiski padomi lapu apstrādei

Ja plānojat sakopt savu pagalmu, LDF iesaka negrābt visas lapas uzreiz. Ieteikums ir atstāt vismaz pusi lapu, iespējams, izveidojot nelielu kompostēšanas zonu vai vienkārši sakrājot lapas atsevišķās vietās. Šādā veidā dārzs kļūst dzīvāks un bagātāks ar bioloģisko dažādību.

Aicinājums domāt par dabu

Šis aicinājums no LDF ir mudinājums visiem iedzīvotājiem domāt par dabu un tās saglabāšanu. Mali izskats ir svarīgs, taču jāņem vērā arī ekoloģiskās sekas, kas izriet no katras darbības, ko veicam savā dārzā. Dabas fonds aicina ikvienu ieguldīt savu daļu dabas labā, jo katrs mazais solis var radīt lielas pārmaiņas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas