• 2024. gada 27. augusts 11:56
  • NRA
  • 10

Dailes teātris sola pārsteigumiem pilnu 105. sezonu

Dailes teātris iepazīstināja ar 105. sezonas plāniem

Šodien Dailes teātrī norisinājās preses konference, kurā teātra vadība un radošais kolektīvs iepazīstināja ar jauniem projektiem un iecerēm 105. sezonā. Šī sezona solās būt bagāta ar pārsteigumiem un inovatīviem iespējojumiem, kas apmierinās visdažādākos skatītājus.

Piedalītāji un jaunākie projekti

Preses konferencē piedalījās Dailes teātra direktors Juris Žagars, mākslinieciskā vadītāja Viesturs Kairišs, jaunā iestudējuma "Dzen savu arklu pār mirušo kauliem" režisore Ola Mafalani, kā arī teātra aktieri Madara Viļčuka un Juris Bartkevičs. Viņi dalījās ar savām idejām par jauniem iestudējumiem, kas piesaistīs jauno un veco auditoriju.

Jaunumi no Olā Mafalani

Režisore Ola Mafalani atklāja, ka viņas jaunais iestudējums "Dzen savu arklu pār mirušo kauliem" ir balstīts uz holandiešu rakstnieka Jāna Verhulsta darbu. Šī izrāde, kas veidota ar mūsdienīgu pieeju, piedāvās skatītājiem būtisku refleksiju par dzīvi, nāvi un cilvēku attiecībām. Ola uzsvēra, ka šī izrāde ir ne tikai stāsts, bet arī pieredze, kas aktīvi iesaistīs skatītāju emocijas.

Uzmanības centrā – jauni talanti

Dailes teātra aktieri Madara Viļčuka un Juris Bartkevičs uzsvēra, cik svarīgi ir atbalstīt jaunos talantus teātra vidē. Viņi pauda optimismu par nākamās sezonas izrādēm, solot gaitā dēvēt jaunus aktierus un radošus projektus, kas noteikti priecēs skatītājus.

Muziķu loma sezonā

Teātra muzikālās daļas vadītājs Juris Vaivods piebilda, ka mūzika ir neatņemama teātra daļa, kas veido izrāžu atmosfēru. Viņš atklāja, ka šajā sezonā plānots iepazīstināt ar vairākām oriģinālmuzikālām kompozīcijām, kas kalpos par lielisku fonu gan dramatiskām, gan vieglākām izrādēm.

Noslēgumā

Radošais kolektīvs ir apņēmies šajā sezonā pārsteigt skatītājus ar unikālām izrādēm un inovatīvām idejām. Dailes teātris, kā vienmēr, paliek par kultūras bāzi, kas attīsta mākslu un iedvesmo nākotnes talantus. 105. sezona ir uzsākta, un pārsteigumi, šķiet, nav tālu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas