Filma "Cildenie" iekļauta Ziemeļeiropas lielākā kinofestivāla galvenajā programmāKino
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 17:00
  • TV3
  • 5

Filma "Cildenie" iekļauta Ziemeļeiropas lielākā kinofestivāla galvenajā programmā

Filma "Cildenie" festivāla programmā

Ziemeļeiropā lielākais Starptautiskais Tallinas kinofestivāls “Melnās naktis” (“Black Nights/PÖFF”) šodien, 18. oktobrī, ir izsludinājis savu pilno programmu, kas šogad pārsteidz ar izcilu filmu izvēli. Starp visiem projektiem īpaši jāizceļ Jura Kursieša jaunā spēlfilma “Cildenie”, kas iekļauta konkursa galvenajā programmā.

Pasaules un Latvijas pirmizrāde

Filma “Cildenie” piedzīvos savu pasaules pirmizrādi festivālā 14. novembrī, kas ir nozīmīgs brīdis ne tikai filmas veidotājiem, bet arī Latvijas kino industrijai. Savukārt Latvijas pirmizrāde notiks 15. novembrī kinoteātrī “Forum Cinemas”, ļaujot mājas auditorijai pirmo reizi baudīt šo iedvesmojošo stāstu.

Kāpēc "Cildenie" ir jāskatās?

“Cildenie” ir filma, kas piesaista skatītāju uzmanību ar savām unikālajām tēmām un stāstu, kas veltīts svarīgām sociālām un kultūras problēmām. Tas solās būt aizraujošs un emocionāls ceļojums, kas sniegs jaunas atziņas un pieredzes skatītājiem ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām.

Festivāla nozīme

Tallinas kinofestivāls “Melnās naktis” ir kļuvusi par platformu, kurā tiek demonstrēti labākie jaunie darbi no visas pasaules, tādējādi veicinot kultūras apmaiņu un jaunu talantu atklāšanu. “Cildenie” iekļaušana galvenajā programmā ir apliecinājums kvalitatīvam Latvijas kino un tā potenciālam starptautiskajā arēnā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas