Filmas "Es, robots" režisors apsūdz Īlonu Masku "Tesla" dizaina plaģiātismāZiņas
Foto un virsraksts: Delfi

Filmas "Es, robots" režisors apsūdz Īlonu Masku "Tesla" dizaina plaģiātismā

Režisors izsaka apsūdzības

Filmas "Es, robots" režisors Alekss Projass nesen izteicis nopietnas apsūdzības pret vispārēji atpazīstamo uzņēmumu "Tesla" un tā izpilddirektoru Īlonu Masku. Projass apgalvo, ka "Tesla" jaunākie modeļi, īpaši robotizētais taksometrs "Cybercab", ir uzbūvēti uz viņa filmas redzamajiem prototipiem.

Tēma par dizaina plaģiātismu

Dizaina plaģiātisma jautājums pēdējā laikā ir kļuvis arvien aktuālāks, jo tehnoloģiju nozares inovācijas bieži pārklājas ar radošu ideju aizsardzību. Projass ir izteicis pārliecību, ka šāda veida radošo ideju kopēšana traucē māksliniekus, kuri iegulda savu laiku un resursus, radot jaunas koncepcijas.

"Cybercab" kā priekšmets

Jaunais "Cybercab" koncepts, kas pēdējā laikā izsaucis lielu interesi, ir kļuvis par Projasa apsūdzību centrālo punktu. Režisors uzskata, ka šis taksometra dizains ne tikai vizuāli, bet arī konceptuāli ir pārņemts no viņa darba, radot jautājumus par radošuma etiku un atbildību tehnoloģiju jomā.

Sekas un reakcijas

Projasa izteikumi jau izsaukuši plašu diskusiju sociālajos tīklos un medijos. Daudzi lietotāji izsaka atbalstu režisoram, kamēr citi uzskata, ka šādas apsūdzības varētu būt pretrunīgas. "Tesla" vēl nav oficiāli komentējusi šo situāciju, taču jautājums par dizaina oriģinalitāti noteikti turpinās būt aktuāls, it īpaši tehnoloģiju un filmu jomu savienojumu kontekstā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas