• 2024. gada 6. septembris 10:41
  • JAUNS.LV
  • 11

FOTO: Edgars Rinkēvičs, Evika Siliņa, Daiga Mieriņa un citi kultūras baudītāji dodas lūkot Operas sezonas atklāšanas koncertu

Vairāk foto skaties šeit

Jaunās sezonas sākums Latvijas Nacionālajā operā

Ceturtdien, 5. septembrī, Latvijas Nacionālajā operā un baletā notika ilgi gaidītais jaunās sezonas atklāšanas Galā koncerts. Šis pasākums pievilka ne tikai operas un baleta mīļotājus, bet arī kultūras dzīves dalībniekus, kuri vēlējās izbaudīt augstākās klases māksliniecisko sniegumu.

Slaveno viesu klātbūtne

Dienas laikā par notikumu īpaši priecājās augstas viesi, tostarp Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un kultūras ministre Evika Siliņa. Viņu klātbūtne uzsver kultūras nozīmi valsts dzīvē, un viņi nenoliedzami iedvesmoja citus publicitus un politikus arī atbalstīt mākslas pasākumus.

Kultūras baudītāju atmosfēra

Uz sarkanā paklāja tika manīta arī uzmundrinoša publika – elegantās tērpu kleitās, hipnotizējoši stila akcenti un neatkārtojamā atmosfēra apvienojās, radot pasakainu noskaņu pirms koncerta. Starp kultūras baudītājiem bija arī Daiga Mieriņa, kura izcēlās ar šarmu un stilu, sveicot visus klātesošos.

Programma, kas atstāja iespaidu

Koncerta programma iekļāva gan klasiskās, gan mūsdienu komponistu darbus. Mākslinieki, kas uzstājās, demostrēja izcilu prasmi un emociju bagātību, kas noteikti atstāja iespaidu uz klātesošajiem. Šī ir iespēja ne tikai atklāt jauno sezonu, bet arī piedzīvot operas burvību un mākslas spēku.

Noslēguma domas

Jaunās sezonas atklāšana ir ne tikai simbolisks brīdis māksliniekiem, bet arī kultūras dzīves svinības visai sabiedrībai. Latvijas Nacionālā opera un balets turpina būt neatsverams kultūras centrs, kas bagātina mūsu ikdienu ar izcilību un radošumu. Pateicoties notikumiem, piemēram, šim Galā koncertam, Latvijas kultūra turpina ienirt skaistumā un emocijās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas