Gaspačo jeb dārzeņu aukstā zupaŠefu gaidījāt?
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 27. septembris 12:07
  • TV3
  • 10

Gaspačo jeb dārzeņu aukstā zupa

Gaspačo – vasaras gards un veselīgs ēdiens

Gaspačo ir aukstā zupa, kas īpaši iecienīta karstajās vasaras dienās. Šis spāņu ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs, jo tā pamatā ir dārzeņi, kas satur daudz vitamīnu un minerālvielu. Gaspačo parasti tiek pagatavots no tomātiem, gurķiem, paprikām un sīpoliem, kas kopā veido atsvaidzinošu spilgtu krāsu zupu. Tā ir ideāli piemērota vasaras vakariņām, kad karstums liek izvēlēties vieglus un gaisīgus ēdienus.

Kulinārijas idejas no trīskārtēja olimpieša šefpavāres

Šonedēļ dārzeņu aukstās zupas pagatavošanai pievienojās trīskārtējais olimpiāde Kristaps Zvejnieks, kura šefpavāre Ina Poliščenko devās uz viņa vecāku mājām. Šī sanākšana nebija tikai ģimenes vakariņas – tā bija arī iespēja Kristapa brāļiem izbaudīt veselīgo un garšīgo uzturu. I. Poliščenko pasvārīja dārzeņu receptes, kas ne tikai apmierināja garšas kārpiņas, bet arī atbilst Kristapa veselīgā dzīvesveida filosofijai.

Veselīga izvēle – zivis vietā gaļas

Kristaps ir pazīstams ar to, ka labprāt izvēlas veselīgu uzturu, dodot priekšroku zivīm, nevis gaļai. Šāda izvēle ir ne tikai piemērota sportistiem, kuri meklē vieglu, bet barojošu pārtiku, bet arī iedvesmo citus, lai pievērstos veselības apzināšanai. Ina Poliščenko gatavošanas sesijas laikā viņa akcentēja, kā zivis lieliski kombinējas ar dārzeņiem, radot daudzveidīgus ēdienus, kas ir gan barojoši, gan viegli sagremojami.

Nobeigums un ieteikumi

Nekas nevar būt labāks par mājās gatavotu gaspačo, kas piepildīts ar sezonas dārzeņiem un svaigām garšvielām. Šāds ēdiens ne tikai iepriecina ar savu pievilcību, bet arī sniedz iespēju katram iedvesmoties no sportista veselīgā dzīvesveida. Tāpēc, gatavojot vasaras vakariņas, kāpēc gan neizmēģināt gardo gaspačo un pavadīt laiku kopā ar ģimeni, izbaudot svaiguma piepildītus mirkļus?

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas