GMI pabalsta saņēmēju skaitu nebija iespējams precīzi prognozēt, uzstāj LMSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

GMI pabalsta saņēmēju skaitu nebija iespējams precīzi prognozēt, uzstāj LM

LM skaidrojums par GMI pabalsta saņēmēju skaitu

Labklājības ministrija (LM) ir sniegusi komentārus par Valsts kontroles (VK) revīzijas secinājumiem, norādot, ka 2022. gadā nebija iespējams precīzi noteikt mājsaimniecību skaitu, kas varētu kvalificēties garantētā minimālā ienākuma (GMI) pabalsta saņemšanai. Risinājumus, kas attiecas uz GMI, ir sarežģīti prognozēt, jo sociālekonomiskā situācija ir mainīga, un katras mājsaimniecības vajadzības ir atšķirīgas.

Valsts kontroles secinājumi par finansējumu

VK savā revīzijā ir norādījusi, ka LM pieprasījusi nepamatoti lielu finansējumu GMI pabalsta izmaksām. Šie secinājumi ir radījuši kritiku par ministrijas plānošanas procesiem un atbildību attiecībā uz valsts budžeta izlietojumu. VK uzsver nepieciešamību labāk saprast un novērtēt to mājsaimniecību skaitu, kas patiesi ir pelnījušas GMI atbalstu.

LM reakcija un nākotnes plāni

LM norāda, ka tās uzdevums ir nodrošināt sociālo atbalstu visiem tiem, kas to nepieciešams. Pārvarot izaicinājumus, saistītus ar precīzu GMI saņēmēju skaita prognozēšanu, ministrija plāno uzlabot datu apkopošanas un analīzes procesus. Tas, kā teikts LM, palīdzēs nodrošināt, ka finansējums tiek izmantots efektīvi un atbilstoši sociālo vajadzību apmierināšanai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas