• 2024. gada 8. augusts 10:25
  • Delfi
  • 9

Izmisuma nakts uz ielas Parīzē un matu nogriešana – Indijas sportistei aizliedz cīnīties par olimpisko zeltu

Izmisums sportā un sakāve Parīzē

Trešdien, 18. oktobrī, Indijas brīvā stila cīkstone Vineša Pogata piedzīvoja milzīgu vilšanos, kad tika diskvalificēta no cīņas par olimpisko zeltu Parīzē. Šī diskvalifikācija notika, jo Pogata nedaudz pārsniegusi noteikto svaru, kas ir viens no būtiskākajiem nosacījumiem cīņas sportā.

Matu nogriešana un nakts uz ielas

Pogata, lai izpildītu svara ierobežojumus, pat devās tik tālu, ka nogrieza matus un nakti pavadīja uz ielas Parīzē, cerot samazināt savu svaru. Šis dramatiskākais solis tomēr nepalīdzēja sasniegt vēlamo rezultātu, un sportiste bija spiesta atteikties no iespējas pacelties olimpiskajā godā.

Sportistes pārmetumi sistemātiskai nepietiekamībai

Vineša izteica vilšanos un skaidri norādīja, ka līdzīga rīcība ir nepieņemama un norāda uz sistēmiskām problēmām sportā, kur mākslīgās normas un prasības var radīt fizisku un emocionālu spriedzi. Viņa uzsvēra, ka sportistiem ir nepieciešama lielāka atbalsta sistēma, lai varētu koncentrēties uz sportisko sniegumu, nevis svaru samazināšanu ar ekstremāliem līdzekļiem.

Reakcija no sporta kopienas

Pagaidām nebija oficiālu komentāru no Indijas sporta federācijām, taču sociālajos tīklos tika izteikti atbalsta vārdi daudziem sportistiem un cīņas māksliniekiem, kuri uzsvēra, ka svara ierobežojumi ir pelnījuši pārskatīšanu un ka sportistu veselība jāsalīdzina ar sacensību rezultātiem.

Gaidāmā nākotne

Pogatai, visticamāk, nāksies stilizēt jaunu plānu, lai sagatavotos nākamajām sacensībām, tomēr jautājums par sportisku sagatavošanu un saviem noteikumiem paliek atklāts. Viņas stāsts ir brīdinājums citiem sportistiem un sporta organizācijām, ka pārmērīgas prasības var radīt plašas sekas un to ir jāpārskata tuvākajā nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas