• 2024. gada 25. augusts 11:03
  • TV3
  • 5

Japandi stils, kurā savijas skandināvu dizaina vienkāršība un japāņu telpas estētika

Japandi stila pārskats

Japandi stils, kas apvieno skandināvu dizaina vienkāršību un japāņu telpas estētiku, ir kļuvis par vienu no populārākajiem interjera dizaina virzieniem pēdējo gadu laikā. Šajā stilā uzturēta estētika un funkcionālisms nodrošina ne tikai eleganci, bet arī mājīgumu, radot harmonisku vidi, kas ir iecienīta daudzu māju saimnieku vidū.

Stila būtiskākie elementi

Japandi estētiķis balstās uz vairākām būtiskām iezīmēm. Pirmkārt, minimālisms – telpās nav lieku priekšmetu, bet ir saglabāta tikai nepieciešamā. Otrkārt, dabīgie materiāli, piemēram, koks, akmens un lina audumi, veicina siltuma sajūtu un saikni ar dabu. Treškārt, krāsu palete ir neuzkrītoša, dominējot pelēkajiem, baltajiem un brūnajiem toņiem, kas ļauj radīt mierīgu atmosfēru.

Japandi stila ieviešana mājās

Interjera dizainers sniedz padomus, kā ikviens var ērti ieviest Japandi stilu savās mājās. Sākot ar mēbeļu izvēli, ieteicams koncentrēties uz funkcionālām, bet stilīgām, piemēram, zemām un koka galdiem vai ērtām krēslu formām. Svarīgi ir arī noorganizēt telpas atbilstoši minimālistiskajai pieejai – mazāk ir vairāk, tādējādi radot dzīvotu, bet neapgrūtinātu vidi.

Radošas detaļas un aksesuāri

Lai ieviestu Japandi stilu, ir svarīgi pievērst uzmanību patīkamām detaļām. Dabīgie augi piešķirs telpai mūžīgu dzīvību un harmoniju, savukārt rūpīgi izvēlēti aksesuāri, piemēram, keramikas trauki vai roku darbs, pievienos individālu pieeju un raksturu. Šādi elementi ne tikai izceļ stila estētiku, bet arī rada personisku pieskārienu.

Secinājumi

Japandi stils ir lieliska iespēja ikvienam, kurš vēlas savā mājoklī ieviest harmoniju un eleganci. Apvienojot skandināvu un japāņu dizaina vislabākās iezīmes, tas rada telpas, kas ir gan funkcionālas, gan estētiskas. Izvēloties pareizās krāsas, mēbeles un aksesuārus, ikviens var radīt savas mājas nesteidzīgajā un mierīgajā Japandi atmosfērā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas