• 2024. gada 16. augusts 13:40
  • Delfi
  • 14

Jūlija beigu vētra: Apdrošinātāji par zaudējumiem pagaidām izmaksājuši 4,2 miljonus eiro

Jūlija beigu vētra un tās sekas

Jūlija beigu vētra, kas strauji iznīcināja daudzviet Latvijas teritorijā, ir vēl joprojām aktuāla tēma, kā liecina jaunākie dati par apdrošināšanas atlīdzībām. Šī notikuma ietekme uz cilvēku un uzņēmumu īpašumiem ir ievērojama, un apdrošināšanas kompānijas ir sākušas risināt atlīdzību jautājumus.

Apdrošinātāju sniegtais pārskats

Saskaņā ar Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) apkopotajiem datiem, šobrīd ir saņemti 8366 atlīdzību pieteikumi, kuru kopējā summa sasniedz 17,2 miljonus eiro. Šie dati liecina par plašo postījumu apmēru, ko radījusi vētra un lietavas.

Izmaksāto atlīdzību apjoms

Līdz 14. augustam apdrošinātāji ir izmaksājuši 4,2 miljonus eiro, noregulējot 2864 apdrošināšanas gadījumus. Tas nozīmē, ka, lai arī pieteikto atlīdzību summa ir liela, kompānijas joprojām ir strādājošas pie daudzu citu pieteikumu izskatīšanas un noregulēšanas, kas varētu izsist ievērojamas summas nākotnē.

Klientu cerības un nākotnes perspektīvas

Lielā daļa klientu cer uz ātrāku atlīdzību izmaksu, lai spētu atjaunot savus īpašumus un atgriezties ierastajā dzīves ritmā. Apdrošinātāji apgalvo, ka strādā pie procesa optimizācijas, lai nodrošinātu efektīvāku atlīdzību izskatīšanu un samazinātu gaidīšanas laiku, lai apmierinātu klientu vajadzības pēc iespējas ātrāk.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas