• 2024. gada 14. augusts 17:03
  • Delfi
  • 7

Jūlija vētra pašvaldībām radījusi teju 30 miljonu eiro lielus zaudējumus

Jūlija vētra un tās sekas pašvaldībām

Jūlija mēnesī Latvijā izcēlās varenā vētra, kas neatstāja vienaldzīgu nevienu no astoņām cietušajām pašvaldībām. Saskaņā ar pēdējiem ziņojumiem, šī vētra ir radījusi teju 30 miljonu eiro lielus zaudējumus, kas ietekmējuši ne tikai infrastruktūru, bet arī privātīpašumus.

Postījumi privātīpašumiem

Vētra nesusi lielus postījumus arī privātajiem īpašumiem. Saskaņā ar datiem, cietušas 171 ēka, kam, lai veiktu nepieciešamos remontdarbus un sakopšanu, būs nepieciešami aptuveni 6,9 miljoni eiro. Iedzīvotājiem būs jāgāda atbalsts gan no valsts, gan pašvaldībām, lai atjaunotu savus mājokļus.

Pašvaldību atbalsts un nākotnes plāni

Pašvaldību vadītāji atzīmējuši, ka, lai gan postījumi ir milzīgi, viņi apņēmīgi strādās pie atbalsta pasākumu īstenošanas. Plānots, ka palielināsies izsniegto aizdevumu apjoms ne tikai cietušajiem iedzīvotājiem, bet arī uzņēmējiem, kuri savas darbības nepārtrauktības dēļ izjutīs zaudējumus.

Secinājumi un aicinājumi

Šī vētra ir atgādinājusi par laikapstākļu nepastāvību un nepieciešamību investēt infrastruktūras stiprināšanā. Cietušās pašvaldības aicina iedzīvotājus nepadoties un kopīgiem spēkiem atjaunot zaudētos mājokļus un īpašumus, kā arī pielāgoties nākotnes izaicinājumiem, kas var rasties, ņemot vērā klimata pārmaiņu tendences.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas