• 2024. gada 29. jūlijs 18:55
  • TV3
  • 7

Kā idiots stāvi pie durvīm, spied pogu un tāpat neatver durvis!

Rīgas sabiedriskā transporta noteikumi

Rīgā jau ilgāku laiku ir spēkā jauni noteikumi attiecībā uz sabiedriskā transporta izmantošanu pēc 21:00. Saskaņā ar šiem noteikumiem pasažieriem ir jākāpj pa priekšējām durvīm, kas būtībā ieviesta, lai uzlabotu pasažieru plūsmu un drošību. Tomēr, neskatoties uz jaunajiem regulējumiem, ir nepatīkama situācija, ar kuru sastopas daudzi Rīgas sabiedriskā transporta lietotāji.

Problemas cēlonis

Ar šo situāciju dalās Liene, kura savā "Bez Tabu" sūdzību dēlī izsaka savas bažas par to, ka lielākā daļa tramvaju un autobusu šoferu pat necenšas atvērt priekšējās durvis. Lielajai daļai pasažieru ir jāstāv pie durvīm, spiežot pogu un gaidot, kamēr šoferis viņus pamanīs un atvērs durvis.

Pasažieru neapmierinātība

Šī situācija rada nepatīkamas emocijas un neapmierinātību, jo pasažieri, kuri cenšas iekļūt transportā, jūtas kā "idioti", kas stāv pie durvīm un nespēj iekļūt, neskatoties uz to, ka viņi seko pēc likuma noteikumiem. Sociālajos tīklos un dažādās diskusijās tiek izteiktas kritikas par šoferiem, kuri, šķiet, ignorē jaunās prasības un pasažieru vajadzības.

Ko varētu uzlabot?

Šajā situācijā būtu nepieciešams veikt izmaiņas ne tikai sabiedriskā transporta iekšējā organizācijā, bet arī sniegt papildu izglītojošus materiālus gan pasažieriem, gan transporta darbiniekiem. Varbūt ir vērts izstrādāt vienkāršāku un efektīvāku sistēmu, kas palīdzētu gan pasažieriem, gan šoferiem, tādējādi izvairoties no šādām neērtībām un emocionālām diskomfortām.

Secinājums

Rīgas sabiedriskā transporta sistēma ir nepieciešama pārskatīšana, lai tā atbilstu gan pasažieru, gan šoferu vajadzībām. Kamēr ir spēkā jauni noteikumi, ir svarīgi, lai visi iesaistītie puses cīnītos par efektīvāku un patīkamāku braukšanu. Tagad ir pienācis laiks reālu risinājumu meklēšanai, nevis gaidīšanai, kad izdosies atvērt durvis.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas