Kā pasargāt suni no sliktas elpas un zobu problēmām: veterinārārstes padomiMāja un dārzs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Kā pasargāt suni no sliktas elpas un zobu problēmām: veterinārārstes padomi

Problēmu atpazīšana

Slikta elpa un zobakmens ir divas no visbiežāk sastopamajām zobu veselības problēmām suņiem. Saimnieki bieži vien tās nepamana līdz brīdim, kad sunim sāk parādīties nepatīkama smarža no mutes vai ievērojamas izmaiņas ēšanas paradumos. Lai gan šīs problēmas var šķist mazsvarīgas, tās var ievērojami ietekmēt jūsu mīluļa veselību un labsajūtu.

Regulāra zobu kopšana

Lai novērstu zobu problēmas suņiem, veterinārārstes iesaka regulāri kopt suņu zobus. Zobu birstes un speciālie zobu tīrīšanas līdzekļi, ko var atrast veterinārajā aptiekā, var palīdzēt uzturēt suņa zobus tīrus un veselīgus. Apmācot suni pieņemt zobu kopšanas procedūras jau agrā vecumā, jūs varat ievērojami samazināt iespēju, ka suņi attīstīs zobu veselības problēmas.

Atbilstoša uztura nozīme

Laba uztura nodrošināšana ir vēl viena būtiska sastāvdaļa suņa zobu veselībā. Veterinārārste norāda, ka suņiem, kas ēd zemas kvalitātes barību, ir lielāks risks attīstīt zobakmeni un citas zobu problēmas. Ieteicams izvēlēties augstas kvalitātes suņu barību, kas bagāta ar proteīniem un satur mazāk ogļhidrātu. Dažas suņu barības ir speciāli formulētas, lai palīdzētu samazināt zobakmens veidošanos.

Regulāras veterinārās pārbaudes

Regulāras veterinārās pārbaudes ir svarīgas, lai savlaicīgi atklātu un ārstētu zobu problēmas. Veterinārārsti ieteicams veikt zobu pārbaudes vismaz reizi gadā. Šādās pārbaudēs var identificēt iesākto zobakmeni, iekaisumu vai citas smaganu slimības, kuras iespējams ārstēt pirms tās attīstās nopietnās veselības problēmās.

Papildu risinājumi

Papildus zobu kopšanai un regulārām pārbaudēm, ir arī citi risinājumi, kas var palīdzēt pasargāt suņu zobus. Rotaļlietas, kas paredzētas kucēnu zobu attīstībai un izturības pārbaudei, var palīdzēt uzturēt zobu veselību. Turklāt, suņu īpašnieki var pievērst uzmanību saviem mīluļiem un to ēšanas paradumiem, lai laikus pamanītu jebkādas izmaiņas, kas var liecināt par zobu problēmām. Suns ir mūsu labākais draugs, un viņa veselība ir mūsu atbildība. Ievērojot šos vienkāršos padomus, jūs varat nodrošināt, ka jūsu mīļais draugs ilgi saglabās skaistu smaidu un veselīgus zobus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas