Kalnos 6096 metru augstumā briesmās nokļuvušas divas alpīnistesNebūšanas
Foto un virsraksts: NRA
  • 2024. gada 12. oktobris 15:20
  • NRA
  • 8

Kalnos 6096 metru augstumā briesmās nokļuvušas divas alpīnistes

Tragēdija Čaukhambas kalnos

3. oktobrī Čaukhambas kalnos Indijas ziemeļos pazuda divas britu alpīnistes – Feja Manersa un viņas draudzene Mišela Dvokāra. Šis notikums ir radījis plašu satraukumu alpīnistūru vidū un izsaukusi bažas par sieviešu drošību šajās augstienes apgabalos.

Pazīšanās un satraucošs ziņojums

Pirms pazušanas sievietes nosūtījušas bāzes nometnei satraucošu ziņojumu, kas liecina par briesmām, ar kurām viņas saskaras. Saskaņā ar "Daily Star" sniegto informāciju, abu alpīnistu pēdējās aktivitātes norādīja uz sarežģītām laika apstākļiem un bīstamām situācijām.

Glābšanas operācijas uzsākšana

Pazudušo alpīnistu meklēšanas operācija tika nekavējoties uzsākta. Vietējās varas iestādes koordinē glābšanas komandas, kas centīsies atrast Feju un Mišelu. Glābšanas darbi varētu būt izaicinoši, ņemot vērā augsto kalnu reljefu un nepastāvīgos laika apstākļus.

Alpīnistēm atbalsts no sabiedrības

Sieviešu ģimenes un draugi ir lūguši sabiedrības palīdzību un lūdz informēt par jebkādiem iespējamiem novērojumiem. Sociālajos tīklos ir izveidota kustība, lai paustu atbalstu un cerības uz drīzu šo alpīnistu atrašanu. Alpu kāpēji ir aicināti darīt visu iespējamo, lai sniegtu palīdzību glābšanas operācijās.

Secinājumi un brīdinājumi par alpīnisma bīstamību

Šis incidents kalpo kā atgādinājums par alpīnisma bīstamību, īpaši ekstremālās situācijās. Speciālisti aicina alpīnistus būt īpaši uzmanīgiem un sagatavotiem, jo laika apstākļi kalnos var ļoti ātri mainīties un radīt nopietnas briesmas. Atbalsts un drošības pasākumu ievērošana ir izšķiroša, lai novērstu līdzīgus negadījumus nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas