Kāpēc drēgnumā sāp locītavas un kā rīkotiesZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Kāpēc drēgnumā sāp locītavas un kā rīkoties

Kāpēc drēgnumā sāp locītavas?

Aukstais laiks un drēgnums bieži vien ir saistīti ar locītavu sāpēm, un šādās situācijās daudzi cilvēki saskaras ar diskomfortu. Operējošais traumatologs, ortopēds Aleksandrs Omeļčenko skaidro, ka laika apstākļi var ietekmēt locītavu veselību. Aukstums var izraisīt muskuļu sasprindzinājumu un palielināt locītavu stīvumu, tādējādi radot nepatīkamas sajūtas. Rūpējoties par savām locītavām, ir svarīgi saprast, kāpēc tieši aukstie laika apstākļi var izraisīt sāpes un kā to mazināt. Šīs sāpju izpausmes var būt izteiktākas cilvēkiem, kuri cieš no artrīta vai citām locītavu slimībām, taču tās var skart ikvienu ar paaugstinātu jutību pret laika izmaiņām.

Kurš ir atbildīgs par locītavu sāpēm?

Sāpes locītavās drēgnos laika apstākļos saistītas arī ar barometriskā spiediena izmaiņām. Kad gaiss kļūst vēsāks, zems spiediens var izraisīt locītavu pamatnes šķidruma sabiezēšanu, kas tirāda traucējumus locītavu kustības ziņā. Turklāt mitrex un zema temperatūra var radīt nepatīkamu sajūtu locītavās, kas padara ikdienas aktivitātes sarežģītākas.

Pirmās palīdzības padomi no farmaceites

Sertificētā “Mēness aptiekas” farmaceite Jeļena Bebre sniedz dažus svarīgus padomus, kā tikt galā ar locītavu sāpēm. Pirmkārt, ir ieteicams uzturēt ķermeni siltu. Tas var būt, piemēram, silti apģērbi, šalles vai sildīšanas spilventiņi. Otrais ieteikums ir izmantot analgētiskos līdzekļus, kas pieejami aptiekā, bet noteikti jābūt uzmanīgiem un jākonsultējas ar farmaceitu vai ārstu par atbilstošajām zālēm konkrētajai situācijai. Turklāt locītavu atbalsta un fiziskās aktivitātes vai vieglas vingrošanas nodarbības var būt labas metodes, kā mazināt stīvuma sajūtu.

Kādas izmaiņas veikt ikdienā?

Lai mazinātu locītavu sāpes drēgnos laika apstākļos, Aleksandrs Omeļčenko iesaka izveidot ikdienas vingrojumu rutīnu, kas ietver stiepšanās un spēka vingrinājumus, kas stiprinātu muskuļus ap locītavām. Tāpat ir jāpievērš uzmanība uzturam, kas bagāts ar omega-3 taukskābēm un vitamīniem, kas veicina locītavu veselību. Ja sāpju sajūtas saglabājas vai intensificējas, ir ieteicams konsultēties ar ārstu, lai identificētu painīgā stāvokļa cēloņus un saņemtu pareizu ārstēšanu. Rūpējoties par savu veselību, ir iespējams ne tikai mazināt sāpju izpausmes, bet arī uzlabot dzīves kvalitāti pat drēgnos un aukstos laika apstākļos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas