Kara krāsnī Krievija izmetusi savus nebalto dienu iekrājumus 650 miljardu ASV dolāru apmērā, apgalvo ASV valsts sekretāra vietnieksĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Kara krāsnī Krievija izmetusi savus nebalto dienu iekrājumus 650 miljardu ASV dolāru apmērā, apgalvo ASV valsts sekretāra vietnieks

Kopējā situācija Krievijas ekonomikā

Krievijas ekonomika piedzīvo krīzi, kas saistīta ar karu un starptautiskajām sankcijām. Saskaņā ar ASV valsts sekretāra vietnieka Eiropas un Eirāzijas lietās Džeimsa O'Braiensa pausto, Krievija ir iztērējusi savus nebalto dienu iekrājumus, kas sastāda ievērojamu 650 miljardu ASV dolāru apmēru.

Apspriedes "Rīgas konferencē"

Šī informācija tika atklāta pēdējās diskusijās starptautiskajā drošības un ārpolitikas forumā "Rīgas konference". O'Braiens norādīja, ka Krievijas finansiālā situācija ir smaga, un valsts iztērētais kapitāls norāda uz to, cik steidzamā situācijā tā atrodas.

Negatīvā ietekme uz Krievijas nākotni

Iztērējot šādus līdzekļus, Krievija riskē ar vēl dziļāku ekonomisko stagnāciju un iespējamu finanšu krīzi nākotnē. O'Braiens pauda bažas, ka šādas darbības var negatīvi ietekmēt ne tikai Krievijas iekšējo tirgu, bet arī starptautiskās attiecības un sabiedrības labklājību.

Starptautiskā sabiedrība un sankcijas

Starptautiskā sabiedrība, tai skaitā ASV, ir izteikusi stingras sankcijas pret Krieviju, kas mudina valsti pārdomāt savas militārās un diplomātiskās stratēģijas. O'Braiens uzsvēra, ka līdz šim ievērojamās finansiālās resursus izsmeļošās aktivitātes nerada cerību par drīzu krīzes risinājumu.

Nākotnes prognozes

Ievērojot šos faktorus, nākotnē varam sagaidīt arvien pieaugošu ekonomisko spriedzi un iespējamas sociālas kustības Krievijā. Laiks rādīs, kā valsts spēs pielāgoties un pārvarēt šos izaicinājumus, bet pašreizējā situācija iegūst arvien vairāk uzmanības no starptautiskās sabiedrības puses.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas