• 2024. gada 6. septembris 16:36
  • TV3
  • 8

Ķīnas dienvidus skāris spēcīgs taifūns

Ķīnas dienvidos spēcīgs taifūns "Yagi"

Piektdien, 2023. gada 13. oktobrī, Ķīnas Hainaņas salas reģionu skāra spēcīgs taifūns "Yagi", radot milzīgas bažas par iedzīvotāju drošību un infrastruktūras bojājumiem. Taifūns, kas tika klasificēts kā viens no spēcīgākajiem šī gada tropiskajiem cikloniem, ir izraisījis ievērojamus laikapstākļu apstākļus visā reģionā.

Masīva evakuācija pirms taifūna ierašanās

Sakarā ar gaidāmajām briesmām, Ķīnas varas iestādes veica masīvu evakuāciju, no kuras tika iesaistīti aptuveni 400 000 cilvēku. Iedzīvotājiem tika sniegti norādījumi, kā rīkoties bīstamo apstākļu laikā, un tika organizētas pagaidu patversmes, lai nodrošinātu drošību un palīdzību evakuētajiem.

Laikapstākļu prognozes un iespējamās sekas

Meteorologi prognozē, ka taifūna "Yagi" ietekme var turpināties arī pēc tam, kad tas skars Hainaņas salu. Tā spēks var radīt spēcīgas lietusgāzes, augstas vēja brāzmas un iespējamas plūdu briesmas. Iedzīvotāji ir aicināti būt uzmanīgiem un sekot līdzi oficiālajām informācijām par laika apstākļiem un drošības pasākumiem.

Atsaucība un palīdzība

Reģiona vara ir mobilizējusi vietējās un nacionālās avārijas dienestus, lai nodrošinātu nepieciešamās palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem, kas ir skarti vides apstākļu izmaiņu dēļ. Palīdzības organizācijas ir gatavas sniegt atbalstu evakuētajiem, lai garantētu to labklājību un drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas