Kultūras ministre ar Lugāno delegācijas pārstāvjiem vienojas pagarināt Raiņa un Aspazijas ekspozīcijas izstādīšanu ŠveicēZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Kultūras ministre ar Lugāno delegācijas pārstāvjiem vienojas pagarināt Raiņa un Aspazijas ekspozīcijas izstādīšanu Šveicē

Tikšanās ar Šveices delegāciju

21. oktobrī kultūras ministre Agnese Lāce tikās ar delegāciju no Šveices, kuras pārstāvji izteica interesi par Latvijas kultūras mantojumu, kā arī turpmākām sadarbības iespējām. Šī tikšanās bija nozīmīga ne tikai esošo attiecību nostiprināšanai, bet arī jaunu iniciatīvu radīšanai.

Ekspozīcijas izstādes pagarināšana

Abas puses vienojās pagarināt līgumu par Raiņa un Aspazijas ekspozīcijas izstādīšanu Lugāno. Šī izstāde, kas jau ieguvusi plašu atzinību, turpinās popularizēt Latvijas literatūru un kultūru Šveicē, tādējādi veicinot interesi par mūsu valsti un tās māksliniekiem.

Jauni sadarbības formāti

Papildus ekspozīcijas pagarināšanai, kultūras ministre un delegācijas pārstāvji diskutēja arī par jaunām sadarbības formām. Tika izcelta nepieciešamība attīstīt savstarpējo kultūras apmaiņu, lai veicinātu izpratni un ciešāku sadarbību starp Latviju un Šveici. Šādas iniciatīvas varētu ietvert radošos projektus, nodarbības un kultūras pasākumus, kas vērsti uz abu valstu kultūras bagātību apmaiņu.

Kultūras ministrijas apņemšanās

Kultūras ministrija pauž apņēmību turpināt strādāt pie Latvijas kultūras popularizēšanas ārpus valsts robežām un attīstīt ilgtspējīgas attiecības ar citām valstīm. Sagaidāms, ka tuvākajos mēnešos tiks paziņoti konkrēti jauni projekti un sadarbības iniciatīvas, kas sekmēs Latvijas kultūras pārstāvniecību globālā mērogā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas