Kursieša filma «Cildenie» iekļauta Ziemeļeiropas lielākā kinofestivāla galvenajā programmā
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 12:00
  • LSM
  • 9

Kursieša filma «Cildenie» iekļauta Ziemeļeiropas lielākā kinofestivāla galvenajā programmā

Kursieša filma «Cildenie» iekļauta Ziemeļeiropas prestižākajā kinofestivālā

Ziemeļeiropā lielākais Starptautiskais Tallinas kinofestivāls "Melnās naktis" ("Black Nights/PÖFF") ir paziņojis par savu pilno programmu, un tajā ir iekļauta arī Jura Kursieša jaunā spēlfilma "Cildenie". Šī ir liela atzinība ne tikai pašam režisoram, bet arī Latvijas kinomākslai kopumā.

Pasaules un Latvijas pirmizrāde

"Cildenie" piedzīvos pasaules pirmizrādi festivālā 14. novembrī, kas ir nozīmīgs brīdis filmas veidotājiem un visiem filmu mīļotājiem. Nākamajā dienā, 15. novembrī, filma tiks izrādīta arī Latvijā, konkrētāk, kinoteātrī "Forum Cinemas". Šis laiks ir īpaši gaidīts, jo tas sniegs iespēju skatītājiem pirmo reizi piedzīvot šo jauno kino darbi.

Par festivālu un filmas nozīmi

Kinofestivāls "Melnās naktis" ir pazīstams visā pasaulē un nozares ekspertu vidū uzskatīts par vienu no svarīgākajiem notikumiem Baltijas reģionā. Filmas iekļaušana šī festivāla galvenajā programmā apstiprina režisora Jura Kursieša talantu un veiksmīgo darbu, kas noteikti ieinteresēs starptautisko auditoriju. "Cildenie" solās būt spēcīgs un emocionāls kino darbs, kas piesaistīs gan skatītājus, gan kritiķus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas