LOK un Rīgas dome aicina Saeimas frakciju pārstāvjus uz tikšanosCiti sporta veidi
Foto un virsraksts: Sportacentrs

LOK un Rīgas dome aicina Saeimas frakciju pārstāvjus uz tikšanos

Rīgas vicemērs aicina uz sarunām

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks, kopā ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadību, ir aicinājis Saeimas frakciju pārstāvjus uz tikšanos. Šī iniciatīva ir vērsta uz būtiska jautājuma risināšanu, kas saistīts ar Ministru kabineta (MK) noteikumiem Nr. 350, kas nosaka paaugstinātu zemes nomas maksu.

Izaicinājumi saistībā ar MK noteikumiem

Noteikumi, kuri tika izstrādāti ministru kabineta līmenī, ir radījuši bažas gan vietējā pašvaldībā, gan sporta organizācijās. Augstākā zemes nomas maksa var ietekmēt ne tikai sporta infrastruktūrā, bet arī visā Rīgas pilsētā esošajos projektos, kas saistīti ar sporta attīstību un sabiedrisko veselību. Rīgas dome un LOK vēlas kopīgi meklēt risinājumus, kas būtu izdevīgi visām iesaistītajām pusēm.

Sarunās plānots izskatīt risinājumus

Tikšanās laikā Rīgas dome plāno diskutēt par iespējamiem risinājumiem, kādā veidā varētu samazināt ietekmi, ko rada augstā zemes nomas maksa. Tiek aicinātas visām frakcijām izteikt viedokļus un ierosinājumus, lai nodrošinātu, ka sporta un kultūras attīstību Rīgā nav apdraudēta.

Būtiska loma sporta un kultūras attīstībā

Rīgas dome un LOK uzsvēruši, ka stratēģiskā sadarbība starp pašvaldību un valsts pārstāvjiem ir būtiska, lai nodrošinātu sporta un kultūras pasākumu attīstību. Viņi cer, ka šī tikšanās ne tikai veicinās konstruktīvās sarunas, bet arī veidos pamatu turpmākai sadarbībai un attīstībai šajā jomā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas