• 2024. gada 21. augusts 17:46
  • TV3
  • 10

Meteorologi ziņo: trešdienas vakarā un ceturtdien vietām gaidāms stiprs lietus un negaiss

Meteoroloģijas dienesta prognozes

Trešdienas vakarā un naktī uz ceturtdienu Latvijā gaidāmi laika apstākļi, kas var ietekmēt ikdienas dzīvi. Sinoptiķi brīdina par īslaicīgiem lietus brīžiem, kas var būt izteikti spēcīgi. Pērkona negaiss var radīt neērtības, tāpēc iedzīvotāji aicināti būt īpaši uzmanīgi.

Gaidāmās laika izmaiņas

Saskaņā ar meteorologu sniegtajām prognozēm, lietus būs vietām intensīvs. Varam sagaidīt ne tikai stipru lietu, bet arī iespēju tikties ar pērkona negaisu. Šādās situācijās ir svarīgi sekot līdzi laikapstākļiem un būt gataviem ātri reaģēt.

Padomi iedzīvotājiem

Iedzīvotāji ir aicināti plānot savas aktivitātes saskaņā ar gaidāmajiem laika apstākļiem. Ja plānojat doties ārā, ieteicams ņemt vērā laika prognozi un būt gataviem mainīt plānus, ja tie ir saistīti ar ārējo vidi. Ieteicams līdzņemšanai sagatavot lietussargus un lietusmēteļus, lai pasargātu sevi no pēkšņiem laikapstākļu uzlabošanās brīžiem.

Drošības pasākumi negaisa laikā

Pērkona negaisa laikā svarīgi ievērot drošības pasākumus. Iedzīvotājiem jāsaraksta iekštelpu, jo zibens var radīt draudus. Ieteicams izvairīties no stāvēšanas zem kokiem un izmantot savus mobilos telefonus tikai būtisku jautājumu risināšanai. Paturiet prātā, ka, neskatoties uz gaidāmajām lietām un negaisiem, tie ir arī dabas ritma daļa. Uzmanieties un izbaudiet Latvijas dabu!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas