Moldovā prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvarējusi Sandu, referendumā ar minimālu pārsvaru atbalstīts eiropeiskais ceļšĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Moldovā prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvarējusi Sandu, referendumā ar minimālu pārsvaru atbalstīts eiropeiskais ceļš

Moldovas prezidenta vēlēšanu rezultāti

Moldovā notikušajās prezidenta vēlēšanās pirmajā kārtā uzvarējusi pašreizējā prezidente Maija Sandu, kas ir pazīstama ar savu proeiropeisko nostāju. Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pirmdien paziņoja par šo atzinumu, atklājot, ka Sandu saņēmusi lielāko vēlētāju atbalstu.

Referenduma rezultāti par eiropeisko ceļu

Papildus prezidenta vēlēšanām Moldovā noticis arī referendums, kurā vēlētāji ar minimālu balsu pārsvaru atbalstījuši eiropeiskā ceļa izvēli. Šis rezultāts liecina par skaidru sabiedrības vēlmi virzīties uz Eiropas Savienības integrāciju un stiprināt valsts saiknes ar Rietumiem.

Politiskā situācija un nākotnes perspektīvas

Uzvara Sandu un eiropeiskā ceļa atbalsts referenduma rezultātā apliecina valsts apņēmību uzlabot attiecības ar Eiropas Savienību. Politiskie eksperti prognozē, ka šie rezultāti varētu veicināt reformu īstenošanu, kas nepieciešamas, lai aicinātu uz ekonomisko un sociālo attīstību Moldovā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas