Nav naudas - šogad 40 sievietēm atceļ valsts apmaksāto krūts rekonstrukciju
Ekonomika
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 15:29
  • LSM
  • 5

Nav naudas - šogad 40 sievietēm atceļ valsts apmaksāto krūts rekonstrukciju

Finansējuma trūkums nopietni ietekmē pacientus

Šogad Latvijā 40 sievietēm tiks atceltas plānotās valsts apmaksātās krūts rekonstrukcijas operācijas, jo finansējuma trūkums liek ieviest stingrus ierobežojumus. Šīs sievietes, kuras gaidīja iespēju atgūt savu fizisko un emocionālo labklājību, tagad būs spiests gaidīt līdz nākamajam gadam.

Iepriekšējie gadi un pastāvīgs finansējuma trūkums

Nepietiekams finansējums ir bijusi problēma ne tikai šogad. Arī iepriekšējos gados tikusi ziņots par līdzīgām situācijām, kad valstij neizdevās nodrošināt nepieciešamos resursus krūts rekonstrukcijām. Tomēr, pagājušā gadā valdība izlemjusi atvēlēt nepieciešamo finansējumu, kas ļāva daudziem pacientiem saņemt ārstēšanu.

Slimnīcu pārplānošana un nākotnes izaicinājumi

Šobrīd slimnīcās tiek pārplānoti operāciju grafiki, ņemot vērā jauno situāciju. Mediķi brīdina, ka kvotas nākamajam gadam ātri piepildīsies, kas rada bažas par to, kāda būs situācija nākotnē. Sievietes, kuras cerēja uz šo operāciju, atkal tiks nostādītas gaidīšanas pozīcijā, kas ir emocionāli un fiziski slogojoši.

Aicinājums uz valstiskām izmaiņām

Šī situācija skaidri parāda nepieciešamību pēc valstiskām izmaiņām, lai mazinātu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības nevienlīdzinātību. Sabiedrības viedoklis ir būtisks - ir jācīnās par to, lai savu veselību un dzīves kvalitāti varētu saņemt ikviens, neatkarīgi no finansiālajām iespējām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas