Ņevzļingeitas atbalsis Latvijā: policija sāk kriminālprocesu par viltoto pasi; KNAB vērtē iespējamo korupciju
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 19:31
  • LSM
  • 3

Ņevzļingeitas atbalsis Latvijā: policija sāk kriminālprocesu par viltoto pasi; KNAB vērtē iespējamo korupciju

Ņevzļingeitas lietas izmeklēšana Latvijā

Pēdējā laikā Latvijā aktualizējusies Ņevzļingeitas skandāla lieta, kas radījusi bažas par iespējamo korupciju un dokumentu viltošanu. Pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "de facto" sižeta, kurā tika atklāti jauni fakti par saikni starp Krievijas juristu Anatoliju Bļinovu, kurš šobrīd ir apcietināts Polijā, un Izraēlā dzīvojošo miljardieri Leonīdu Ņevzļinu, Valsts policija ir pieņēmusi lēmumu uzsākt kriminālprocesu.

Viltotas pases izmeklēšana

Saskaņā ar policijas informāciju, kriminālprocess sākts pēc panta par dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu. Izmeklēšanā īpaša uzmanība tiek pievērsta viltotai Latvijas nepilsoņa pasēm, ko varētu būt izmantojis Bļinovs, lai slēptu savu identitāti un veiksmīgi realizētu savus plānus.

Potenciālā korupcija un tiesībsarga iestādes darbs

Turklāt, tiesībsargājošās iestādes ir informējušas, ka izmeklēšana varētu skart arī Latvijas pilsoni Dmitriju Čeļebiju, kurš, kā ziņots, šobrīd varētu atrasties Krievijā. Lielākā daļa sabiedrības uzdod jautājumus par to, vai pastāv kāda līdzdalība korupcijā un kā šie notikumi varētu ietekmēt Latvijas attiecības ar ārvalstīm.

Sabiedrības reakcija un nākotnes prognozes

Ņevzļingeitas skandāls ir radījis plašu rezonansi Latvijā, un sabiedrība ir noraizējusies par valsts drošību un tiesiskumu. Izmeklēšanas norise un tās rezultāti var ietekmēt turpmākās valsts politikas un attiecības ar kaimiņvalstīm. Tāpēc ir svarīgi sekot līdzi attīstībai šajā lietā un gaidīt oficiālus paziņojumus no Valsts policijas un KNAB.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas