• 2024. gada 19. augusts 04:00
  • Delfi
  • 10

Pirmdien gaiss iesils līdz +24°, austrumos turpināsies lietusgāzes

Laika apstākļi otrdienā

Pirmdien, 30. oktobrī, Latvijas iedzīvotājiem jāgatavojas mainīgiem laika apstākļiem, jo gaisa temperatūra sasniegs +24° C. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) prognozē, ka, neskatoties uz siltajiem laika apstākļiem, mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs, radot dažādas laikapstākļu izmaiņas visā valstī.

Austrumu reģionā gaidāmas lietusgāzes

Īpaši apgrūtināti gaisa apstākļi gaidāmi valsts austrumu daļā, kur vēl turpināsies pērkona lietusgāzes. Iedzīvotājiem šajā reģionā jārēķinās ar intensīviem nokrišņiem, kas var radīt neērtības un pat apdraudējumus. Pērkona negaisi var būt saistīti ar zibens izlādi un vētru, tādēļ aicinām būt uzmanīgiem.

Rekomendācijas iedzīvotājiem

LVĢMC aicina iedzīvotājus sekot līdzi laikapstākļu prognozēm un plānot savas aktivitātes atbilstoši mainīgajiem laika apstākļiem. Ozona indekss gaidāms vidējs, taču, ņemot vērā siltumu un mākoņainību, ieteicams lietot saules aizsargkrēmus, ja atradīsieties brīvā laukā.

Noslēgumā

Lai gan pirmdien gaiss iepriecinās ar siltumu, tomēr austrumu reģiona iedzīvotājiem jābūt gataviem spēcīgām lietusgāzēm. Sekojiet LVĢMC sniegtajai informācijai, lai saglabātu drošību un plānotu ikdienas gaitas atbilstoši laika apstākļiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas