• 2024. gada 3. septembris 14:11
  • TV3
  • 9

"Placebo" atceļ uzstāšanos Krievijas uzņēmuma finansētā festivālā Kazahstānā

Grupas "Placebo" paziņojums par uzstāšanās atcelšanu

Britu alternatīvās mūzikas grupa “Placebo” paziņojusi par lēmumu atcelt savu plānoto uzstāšanos festivālā “Park Live”, kas norisināsies 8. septembrī Kazahstānā. Šī gala iemesls ir saistīts ar festivāla galveno sponsoru - Krievijas tehnoloģiju kompāniju “Yandex”.

Festivāla konteksts un tā sponsori

Festivāls “Park Live” ir viens no vērienīgākajiem muzikālajiem pasākumiem Kazahstānā, kas katru gadu sapulcina dažādu žanru māksliniekus. Šogad festivāla vadībā ir Krievijas uzņēmums “Yandex”, kas, ņemot vērā pašreizējo politisko situāciju un Krievijas lomu globālajā arēnā, ir radījis pretrunīgas sajūtas ne tikai publikas, bet arī mākslinieku vidū.

Politiskā ietekme uz kultūras notikumiem

“Placebo” lēmums atcelt uzstāšanos ir ne tikai mākslinieka izvēle, bet arī būtiska politiskā protesta izpausme pret Krievijas agresiju un tās ķermeņu dalību starptautiskajos notikumos. Šāds solis ir daļa no plašākas tendences, kur mākslinieki izvēlas distancēties no pasākumiem, kas saistīti ar Krieviju, un cenšas saglabāt savu reputāciju.

Reakcija no faniem un mūzikas industrijas

Sociālajos tīklos un mūzikas kopienās reakcija uz “Placebo” lēmumu ir bijusi ļoti pozitīva. Daudzi fani izsaka atbalstu grupai un uzskata, ka šādā veidā tiek izteikts viedoklis par svarīgām sociālām un politiskām tēmām. “Placebo” piesalīdzība jautājumos, kas skar cilvēktiesības un politisko brīvību, ir izcēlusi grupas principus un apņēmību.

Kas tālāk?

Šobrīd joprojām nav informācijas par to, vai “Placebo” plāno atrast citu festivālu vai pasākumu, kurā uzstāties šogad. Sekojoši līdzīgu lēmumu pieņemšanai citu grupu vidū varētu pieaug harismatiski protesti pret Krievijas uzņēmumu un pasākumu sponsoriem, kas ietekmēs mūzikas un kultūras pasākumu ainavu nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas