• 2024. gada 26. jūlijs 09:42
  • TV3
  • 8

Portālā dabasdati.lv divu miljonu novērojumu slieksnis ir pārsniegts

Divu miljonu novērojumu slieksnis pārsniegts!

Latvijas Dabas fonda (LDF) un Latvijas Ornitoloģijas biedrības veidotais portāls Dabasdati.lv ir sasniedzis ievērojamu pagrieziena punktu, reģistrējot divu miljonu dabas novērojumu slieksni. Šis notikums apliecina portāla nozīmi Latvijas dabas pētīšanā un sabiedrības iesaistē zinātnē.

Brūnā čakste un Andris Klepers

Svinīgajā mirklī reģistrētais divmiljonais novērojums ir brūnā čakste, kas tika novērota, kad Andris Klepers pamanīja, kā šis putns baro savus mazuļus. Šis atklājums vēlreiz izceļ to, cik svarīgi ir novērot un dokumentēt dabu, kā arī iesaistīt cilvēkus tajā.

Portāla nozīme un sasniegumi

Dabasdati.lv ir lielākais dabas novērojumu un sabiedriskās zinātnes portāls Latvijā, un tā popularitāte ir augusi, pateicoties apjomīgajam datu klientiem. Šis portāls ne tikai sniedz iespēju ikvienam iesaistīties dabas novērojumos, bet arī veicina izpratni par Latvijas biodaudzveidību un vides aizsardzību.

Nākotnes perspektīvas

LDF pārstāve Liene Brizga-Kalniņa atzīmē, ka šis notikums ir tikai sākums, un nākotnē ir plānots turpināt attīstīt un pilnveidot portālu. Arvien jauni novērojumi veicina zinātniskās izpētes iespējas un palīdz izprast mūsu ekosistēmu labklājību. Dabasdati.lv aicina visus interesentus dalīties ar saviem novērojumiem un būt aktīviem dabas pētītājiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas