Raitākai finansējuma sadalei federāciju iesniegto datu pārbaudi plāno uzticēt LSFPCiti sporta veidi
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Raitākai finansējuma sadalei federāciju iesniegto datu pārbaudi plāno uzticēt LSFP

Jaunas iniciatīvas sporta finansēšanā

LETA ziņo, ka, lai uzlabotu valsts finansējuma sadali sporta federācijām, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir plānojusi ieviest jaunus pasākumus. Šie pasākumi vērsti uz to, lai paātrinātu naudas pieprasījumu apstrādi un nodrošinātu efektīvāku līdzekļu izmaksu.

Federāciju iesniegtie datu kvalitāte

Ministrijas vadība uzsvēra, ka sporta federācijām būs jāiesniedz naudas pieprasījumi laicīgi, lai nodrošinātu raitāku finansējuma izsniegšanu. Lai pārbaudītu šos datus, IZM plāno uzticēt šo uzdevumu Latvijas Sporta federāciju padomei (LSFP), kas nodrošinās lielāku datu kvalitāti un uzticamību.

LSFP loma un iespējas

Latvijas Sporta federāciju padomei būs būtiska loma šajā procesā, jo tā būs atbildīga par iesniegto datu analīzi un apstiprināšanu. Šī pieeja ļaus ne tikai paātrināt finansējuma saņemšanu, bet arī veicinās caurskatāmību un atbildību sporta federāciju darbībā.

Kopējais mērķis

Kopumā šie jaunie soļi ir vērsti uz valsts atbalsta efektīvu izmantošanu sportā, lai nodrošinātu, ka finansējums nonāk pie tām federācijām un sportistiem, kas to patiešām nepieciešams. IZM cer, ka šādas pārmaiņas veicinās Latvijas sporta attīstību un sekmēs labākus rezultātus starptautiskās sacensībās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas