Rīgas dome rosina ļaut piespiedu kārtā pārvietot ilgstoši publiski atstātos skūterus un veslosipēdusPolitika
Foto un virsraksts: TV3
  • vakar 18:08
  • TV3
  • 5

Rīgas dome rosina ļaut piespiedu kārtā pārvietot ilgstoši publiski atstātos skūterus un veslosipēdus

Rīgas dome rosina grozījumus likumdošanā

Rīgas dome izvirzījusi priekšlikumus, kas paredz grozījumus Ministru kabineta noteikumos, lai atvieglotu ilgstoši publiski atstāto skūteru un velosipēdu piespiedu pārvietošanu. Šādi pasākumi nepieciešami, lai uzlabotu Rīgas sabiedriskā transporta sistēmu un pilsētas infrastruktūras pieejamību.

Pamatojums grozījumiem

Ārtelpas un mobilitātes departaments skaidro, ka šie grozījumi ir nepieciešami, jo pilsētā ir augusi skaita skūteru un velosipēdu, kas ilgstoši atstātas uz ielām. Šādas situācijas rada apgrūtinājumus gājējiem un citiem transportlīdzekļiem, kā arī ietekmē pilsētas vizuālo estētiku. Priekšlikumi paredz noteikt konkrētus kritērijus, pēc kuriem transportlīdzekļi var tikt atzīti par ilgstoši atstātiem.

Potenciālās sekas un nākotnes plāni

Ja šie priekšlikumi tiks pieņemti, Rīgas pašvaldība varēs efektīvāk risināt problēmas, kas saistītas ar transportlīdzekļu novietošanu. Tas ļaus ne vien atbrīvot pilsētas ielas un celiņus, bet arī veicinās kārtību un drošību. Nākotnē varētu tikt izstrādāti papildus noteikumi par transportlīdzekļu pārvietošanu un uzglabāšanu, lai novērstu līdzīgas problēmas.

Sabiedrības viedoklis

Pagaidām nav skaidrības, kā šie priekšlikumi tiks uztverti sabiedrībā. Vietējie iedzīvotāji atzinīgi novērtē pārvietošanu, ja tā veicina kārtību pilsētā, tomēr ir bažas, ka varētu tikt radīti ierobežojumi velosipēdistiem un skūteru lietotājiem. Rīgas dome plāno organizēt diskusijas ar sabiedrību, lai gūtu viedokļus un ieteikumus par izstrādātajiem grozījumiem. Rīgas dome cer, ka šie pasākumi sekmēs pozitīvu izmaiņu ieviešanu pilsētā un uzlabos transporta plūsmu visiem tās iedzīvotājiem un viesiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas